Prájczer nyerte a kanizsai városi kerékpárversenyt

2012.09.10. 13:29

Szombaton, Nagykanizsán rendezték a T-Systems Elimina Tour harmadik, utolsó előtti fordulóját.

A Nagykanizsai Bor és Dödölle Fesztivál társrendezvényeként szervezett Volksbank Kanizsa Nagydíj győztese a KTM Sportklub Sopron versenyzője, Prájczer Péter lett, az eddigi legszorosabb és legkiélezettebb döntőben maga mögé utasította a második Csielka Márkot, a bronzérmes Blaz Vrbnjakot (szlovén) és a negyedik Bostjan Hribovseket (szlovén).

Csielka Márk (Euro One Waberer’s Cube) sorozatban harmadik második helyével átvette a vezetést az összetettben, mivel az első két forduló győztese, a szlovén Miha Halzer nem vett részt a kanizsai fordulón. (Halzer a hétvégén a kerékpársport első eliminator világbajnokságán vett részt az ausztriai Saalfeldenben, ahol ezüstérmet szerzett a világbajnok svájci Ralf Naef mögött.)

A kanizsai versenypálya gyorsabb, sprintesebb volt, mint a szentendrei és technikásabb, mint a váci futam. A pálya alternatív szakaszokat is tartalmazott, így aki nem merte bevállalni a komolyabb akadályokat, az könnyebb, de hosszabb úton haladhatott tovább a pályán a nagy melegben.

A döntőben két magyar és két szlovén került össze és bár többen az esélyesebb Csielka Márkra fogadtak volna, Prájczer Péter nagyszerű taktikázással és remek versenyzéssel szerezte meg a bajnoki címet és az 1000 eurót, és ezzel feljött az összetett harmadik helyére.

Folytatás szeptember 22-én, szombaton, Budapesten, amikor az V. kerületben, a Szabadság téren köröznek majd a versenyzők az Elimina Tour utolsó futamán. Budapesten kiderül, ki viszi el az összetett győztesnek járó 1000 eurót.