Bajnokkal erősödött a hazai profi hegyikerékpáros klub

2012.12.13. 13:44

Vígh Zoltán személyében U23-as országúti bajnokot igazolt az egyetlen hazai profi hegyikerékpáros egyesület, az olimpikon Parti Andrást is foglalkoztató Waberer's Areus Cube Pro MTB Team. A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Bogár Gábor, a csapat kapitánya és vezetője azt mondta, a 2010-ben megalakult gárda az elmúlt három évben ismertté vált nemcsak Magyarországon, hanem Európában is, s az előzetesen kitűzött főbb célokat sikerült elérniük.

"Hat bajnoki címet nyertünk 2010 és 2012 között, ráadásul Parti András és Juhász Zsolt az első száz között van a világranglistán - mondta Bogár Gábor. - Ők a maguk területén, krosszban továbbra is ugyanúgy versenyeznek, a 2016-os riói olimpia pedig mindkettejük számára elérhető cél."

A csapatvezető hozzátette, Vígh Zoltánt azért is igazolták le, mert Szatmáry Andrással párban őket szeretnék indítani a nagyobb hazai és európai maratonviadalokon, míg a legfiatalabb számban, az úgynevezett eliminátor versenyben Csielka Márk képviseli majd a klubot.

"Úgy érzem, életem legnagyobb lehetősége előtt állok, örülök, hogy ez a csapat látott bennem fantáziát, remélem, az eredményekkel sikerül majd megszolgálnom a bizalmat" - nyilatkozott Vígh Zoltán.

A sajtótájékoztatón mutatták be a csapat szponzorváltás miatt újra cserélt jövő évi mezét, valamint a 2013-as új versenykerékpárokat is. A gárda a jövő évi szezont felkészülési edzőtáborozással kezdi, előbb Horvátországban, Hvar szigetén, majd a Kanári-szigeteken.