Évekig kerültem a tükröt, csoda ez a fotó

2013.01.01. 11:16

A 22 éves német kerékpáros, Kristina Vogel élete legnagyobb sikerét érte el Londonban, amikor olimpiai bajnok lett csapatban, a sprintversenyben.

A kirgiz származású Vogel három és fél éve súlyos balesetet szenvedett, miután edzés közben elgázolta őt egy kisbusz. (A sofőr pénzbüntetést kapott, bocsánatot azonban mind a mai napig nem kért, ez külön fáj a sportolónak.)

Két napig feküdt kómában, eltörött az állkapcsa, keze és lába is – csavarokkal rögzítették csontjait -, szinte valamennyi foga kiesett.

kristina

„Nagyon sokáig egyszerűen nem mertem tükörbe nézni. Ha nincs rajtam a sisak, biztosan nem maradok életben. Az izmaim így is lebénultak, hónapokig tartott, amíg újra magukhoz tértek” - elevenítette fel a múltat Vogel.

„Nagyon kíváncsi voltam már egy ilyen fotóra, mert szerintem maga a csoda, hogy életben vagyok, és hogy így vagyok életben. Ezért is vállaltam, hogy levetkőzöm, mert talán büszke is lehetek az alakomra” - vallotta be, hogyan kerülhetett be a nagy presztízsű kalendáriumba, amelyikben egyébként a magyar hegyikerékpáros, Benkó Barbara is kapott két hónapot.

A Cyclepassion 2013-ban nem véletlenül a május Vogelé, hiszen 2009-ben a hónap végén gázolták el Erfurt közelében.