Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Froome és Wiggins a kapitányi címen vitatkozik

2013.04.30. 13:02

Chris Froome nem akarja, hogy a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a címvédő Bradley Wiggins legyen a kapitány a Sky csapatban.

"A vezetés biztosított arról, hogy a csapat teljes mértékben mögöttem áll, nem kérdés, hogy ki lesz a vezető a Touron" - olvasható Froome keddi közleményében.

A vita annak kapcsán robbant ki, hogy noha Wiggins korábban azt mondta, idén elsősorban a Giro d' Italiára koncentrál, hétfőn mégis úgy nyilatkozott, megpróbálja a Tour de France-t is megnyerni. A londoni olimpia időfutambajnoka januárban még úgy tervezte, hogy a francia körversenyen csapat- és honfitársát, a tavaly mögötte második Chris Froome-ot segíti majd, azonban hétfőn arról beszélt, az első héten megosztott kapitányok lehetnek, s az majd természetes úton úgyis eldől, hogy a folytatásban melyikük lesz a csapat vezetője.

A kerékpársport történetében mindössze hét versenyzőnek sikerült ugyanabban az évben megnyernie a Girót és a Tourt is. Legutóbb 1998-ban volt erre példa, akkor az azóta már elhunyt olasz Marco Pantani duplázott.

Az év első háromhetes viadala, a Giro szombaton rajtol, míg a Tourt június 29. és július 21. között rendezik.