30 méteren törölte fel az aszfaltot

2013.10.07. 17:40

Domenico Pozzovivo hajrában bukott a Lombardiai körversenyen, majd óriásit csúszott a vizes aszfalton. A versenyt Joaquin Rodriguez nyerte, és ezzel bebiztosította első helyét a World Touron.

A firenzei világbajnokság után a legjobb kerékpárosok még Olaszországban maradtak, hogy elinduljanak az év utolsó Európában rendezett World Tour versenyén. A címvédő Joaquin Rodriguez nagyon kibukott azon, hogy nem tudta megnyerni a vb-t, de továbbra is kirobbanó formában maradt, presztízskérdést csinált a győzelemből.

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a hűvös, esős időben eredményes lehet Thomas Voeckler szökése, az utolsó nagyobb emelkedő, a Vergano előtt befogta a főmezőny.  A nagyon kemény, 15 százalékos meredeken Rodriguez támadott. Hiába próbálta üldözni őt Valverde, Dan Martin és Majka, sikeres volt a támadása, 17 másodperc előnnyel győzött Valverde előtt az esős, hideg időben.

Az utolsó kaptató teljesen szétrázta a mezőnyt, kisebb csoportokban érkeztek be egymás után a bringások. A hatodik helyért egy tízfős csoport hajrázott, közülük Rodriguez csapattársa, Moreno volt a leggyorsabb. A sprintben Pozzovivo érkezett utolsóként, ráadásul óriásit esett. A felázott aszfalton kicsúszott alóla a kereke, majd a bringás tízmétereket siklott az aszfalton, végül a pályát szegélyező kordonba állt bele. A bukást súlyosabb sérülések nélkül megúszta.

Pozzovivo feltörölte az aszfaltot

Rodriguez győzelmével annyi pontot szerzett, hogy már utolsó verseny, a Tour of Beijing eredményétől függetlenül megnyerte a World Tourt, a világ elit kerékpárosainak összetett versenyét. A spanyol fantasztikus szezon produkált, harmadik lett a Tour de France-on, majd nem túl sok pihenés után a Vuelta a Espanánt is vállalta, ahol a negyedik lett összetettben. A világbajnokság mezőnyversenyén is rendkívül agresszíven és jó formában kerékpározott, de a portugál Rui Costa lehajrázta az utolsó métereken. A spanyol teljesen összetört, majd némi háborúskodás is kitört, többen megvádolták válogatott társát, Valverdét, hogy rajta ment el a vb-arany, mert meg sem próbált a portugállal együtt menni.