A vilàgbajnok már a Tourt tervezgeti

2013.11.08. 15:59

Rui Costa a következő évadban a Lampre-Meridában teker. Az országútis világbajnok portugál azzal a céllal váltott csapatot, hogy háromhetes körversenyen is kipróbálja magát kapitányként. Cél a sárga trikó, írja a velo.hu.

A Lampre-Merida új csapatfőnöke, Brent Copeland, Rui Costa és az olaszok másik nagy sztárja, Filippo Pozzato a héten ültek le egyeztetni a jövő évi tervekről. A csapatvezető szerint a portugál klasszissal megcélozható a Tour de France összetettje és ehhez segítségül kellő erősségű keretet tudnak köré építeni.

„Costának elérhető egy előkelő helyezés a Tour de France-on. Ha megnézzük a jövő évi útvonalat és azt, hogy miként szerepelt nyáron a Svájci Körversenyen vagy éppen a Touron (kettő szakaszsiker), akkor elmondható, hogy egy jól felépített csapattal képes lehet nagy eredményt elérni. A kockaköveken nem specialista, de a többi esélyesnél még így is jobb” – mondta Copelan.

„A Movistarnál nem adtak neki kellő teret, mert vannak versenyzőik, akik hasonló célokért küzdenek a GrandTourokon, például Valverde és Quintana. Még nem láttuk az igazi Rui Costát és egyértelmű, van benne fejlődési lehetőség. Igazi profi, aki tudja mit akar elérni és azért mindent meg is."

A Lampre-Merida csapatfőnöke korábban úgy fogalmazott, hogy jól felépített csapatra lesz szüksége lesz Costának, de nagy kérdés, hogy az idei Tour hegyi szakaszain nem remeklő keretben vannak-e tartalékok?

„Még ki kell dolgoznunk a csapat összeállítást, de egyértelműen vannak a lefektetett célok eléréséhez alkalmas versenyzőink. Przemysław Niemiec hatodik volt idén a Girón, José Serpa sérülések miatt nem tudta megmutatni 2013-ban, mire képes valójában, mint hegyi menő. Nelson Oliveirát Costa hozza magával segítőnek és ott van még a spanyol tehetség Rafael Valls is.

„A kockakövekre vannak jó versenyzőink, akik tudják védeni, és a hegyeken is bízhat a társaiban” - összegzett a sportvezető.