Kittel második szakaszát nyerte az idei Touron

2014.07.07. 17:27

A német Marcel Kittel verhetetlen sprinternek tűnik az idei Tour de France-on, három szakaszból kettőt nyert. Londonban sem volt nála gyorsabb. Vincenzo Nibali továbbra is vezeti az összetettet.

A Tour de France harmadik szakasza az első kettőhöz képest kevés izgalmat ígért. A Cambridge és London közötti 155 kilométert sík terepen jelölték ki, így a célban igazi gálára és mezőnybefutóra lehetett számítani. A lehetetlent mégis megpróbálta két kerékpáros, a rajt pillanata után Jan Barta (NetApp) és Jean-Marie Bideau (Bretagne) lógott meg.

Hogy túl messzire ne szökhessenek meg, arról két német sprinter csapata, a Lotto-Belisol és a Giant-Shimano  gondoskodott, utóbbiban a Tour első kínai indulója, Ji Cseng, a szökésgyilkos dolgozott rengeteget. Stabilan kétperces előnnyel haladtak Bartáék, a részhajrát is elvihették, a zöld trikóért küzdők így a harmadik helyért sprintelhettek. Azt a europcaros Coquard vitte el Peter Sagan elől, aki vezette a pontversenyt. Barta mindent megtett a szakaszsikerért, de a céltól hat kilométerre bedarálta a mezőny.

Az utolsó öt kilométeren a Giant-Shimano állt előre, jól szervezett vonatuk utazott Kittel, Sagan elveszítette  embereit, Kittel mögé húzódott be. A Giant remekül összerakta a felvezetést, Kittel az élről kezdhette az utolsó 200  métert, esélytelen volt vele szemben mindenki, ilyen végsebessége senkinek sincs a mezőnybe. Sagan is csak arra figyelt, hogy mögötte érkezzen, harmadik helyen Mark Renshaw sprintelt.

Vincenzo Nibali az élcsoporttal érkezett, megőrizte a sárga trikót. A pontversenyben továbbra is Sagan vezet.


Eredmények:
3. szakasz, Cambridge-London 155 km
1. Marcel Kittel (Giant-Shimano)
2. Peter Sagan (Cannondale)
3. Mark Renshaw (Omega-Pharma)

Összetett:
1. Vincenzo Nibali (Asztana)
2. Peter Sagan (Cannondale)  + 2 másodperc
3. Michael Albasini (Orica-Greenedge)