Nem férnek el a nézők a Touron Angliában

2014.07.07. 11:17

Elkészültek az első becslések a Tour de France hétvégi két szakaszának helyszíni nézettségéről. A brit szervezőbizottság tájékoztatása szerint két és fél millió néző látogatott ki az utak mellé szombaton és vasárnap. Mindezt úgy, hogy eközben zajlott az angol Forma 1-es futam és a wimbledoni teniszdöntők is.

A Velo.hu cikke.

„Fantasztikus volt a közönség. Kemény munka és hosszú előkészítés előzte meg ezeket a napokat, de ismét bizonyítottuk, hogy Nagy-Britannia tökéletes házigazdája tud lenni világeseményeknek” – idézi a BBC a szervezőbizottság elnökét, Sir Rodney Walkert.

Vasárnap az Oxenhope, Hebden Bridge, Mytholmroyd és High Bradfield helyszínekről a rendőrök egy idő után már kénytelenek voltak visszafordítani a szurkolókat, mivel több ember biztonságosan nem fért volna már el. A Holme Moss emelkedőjén pedig a becslések szerint 60 ezren gyűltek össze.

A versenyzők a közösségi oldalakon hosszasan méltatták a közönséget, igaz, nagyobb körültekintést kértek. „Fantasztikus nekünk, versenyzőknek ekkora tömeg előtt szerepelni, de kérem, figyeljenek a biztonságra, lépjenek hátrébb, és hagyjanak több teret az úton” – írta Cancellara. Ted King pedig így fogalmazott: „Lenyűgöző, de veszélyes!”

Gary Verity, a szervezőbizottság irányítója és a Tour de France hivatalos Twitter-csatornája is nagyobb odafigyelést kért a közönségtől, míg Tejay van Garderen nem kevés iróniával arra hívta fel a figyelmet, hogy nem biztos, hogy a megfelelő módja szelfi készítésének, ha kiáll valaki az országút közepére egy 200 fős mezőny elé.