Vonat gázolta halálra a világbajnokot

2014.09.01. 12:04 Módosítva: 2014.09.01. 12:16

A 18 éves belga kerékpáros, Igor Decreane halálának körülményei még nem tisztázottak, szülei szerint viszont nem öngyilkosságot követett el, hanem balesetben halt meg. Részegen léphetett a vonat elé.

A tavalyi junior világbajnokról ellentétes hírek jelentek meg, először balesetről írtak, majd több lap is azt állította, hogy Decreane öngyilkosságot követett el. A kerékpáros klubja, a Tieltse Renner viszont már azt írja, hogy az ügyészségi vizsgálat is balesetet állapított meg. A klub a tragédia  miatt több versenyről is visszaléptette utánpótláskorú kerékpárosait.

Decreane pénteken a barátaihoz ment egy születésnapi bulira, ahol a jelenlévők szerint szemmel láthatólag jól szórakozott, írja a Hln.be.  A szülők szerint ez okozhatta a vesztét, úgy vélik, túl sokat ihatott, és ment át ott a síneken, ahol nem is volt átjáró. Ezért üthette el teljes sebességgel egy vonat. Szemtanúk ugyanakkor azt állították, hogy Decreane megállt a pálya közepén, ahová már kétségbe esetten ment.

A belga időfutam-specialistát a jövő reménységének tartották, az Omega Pharma-Quick Step proficsapat menedzsere Patrick Lefevre is figyelemmel követte pályafutását.

„Úgy döntöttem, hogy nem szponzoráljuk az ifjúságiakat, de kitaláltam egy rendszert, amivel egy tucat tehetséget továbbra is támogatni tudunk. Igor is köztük volt. Két héttel ezelőtt a családi farmjukon voltam, hogy megbeszéljük, milyen előszerződést tudunk kötni, milyen felszerelést és körülményeket tudnánk előteremteni. Az útja hosszú volt, és tele akadályokkal, de stressz és problémák nélkül haladt rajta. Sosem szállt el, és ez tetszett. Az egész családja tele van kedves emberekkel, mindenki két lábbal áll a földön. Igor biztosan újra világbajnok lett volna. Egy térdműtét után tért vissza, de könnyedén győzött a válogatókon."

Tavaly egy fiatal belga kerékpáros azért hajtott végre öngyilkossági kísérletet, mert megbukott a doppingvizsgálaton. A 22 éves Jonathan Breyne szervezetében klenbuterolt találtak, a bringás nem tudott magyarázatot találni rá, ezért és a szégyen miatt gyógyszerekkel próbálta megölni magát. Az orvosok mentették meg életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport