Az első kanyart sem tudta bevenni a vb-n

2014.09.25. 14:57

A dán Rasmus Quaade szerencsétlenül kezdte meg a ponferradai kerékpáros világbajnokság időfutamát, már az első kanyart sem tudta bevenni.

Katasztrofálisan kezdődött Quaadénak az időfutam, alig tekert néhány száz métert, máris csúnyát bukott. Az utolsó pillanatban döntötte be a kerékpárját, mert a legjobb ívet kereste.  Ez a mozdulat pont elég volt ahhoz, hogy kicsússzon.

A tavaly vb-6. kerékpáros szakadt mezben és vérző sebekkel ült vissza a kerékpárjára és mindent beleadva nyomta le a 47,1 kilométeres távot.

Az első kanyarban esett el a dán biciklis

A győztes Bradley Wigginstől 2 perc 16 másodpercet kapva a 13. lett. A bukással körülbelül fél percet veszített. Enélkül beférhetett volna a legjobb tízbe a pödrött bajuszairól is ismert időfutam menő.

Elismerte, hogy ő hibázott, tökéletes időfutamot akart teljesíteni, de túl gyorsan ment bele a kanyarba. Ezután már nem tudta azt a tempót menni, amit elvárt magától. A kézfejét és a könyökét is lehúzta, fájdalmas volt neki a váltót és a féket kezelni.

Quaade 2011-ben lett ismert, amikor megnyerte a dán országos bajnokságot, Jakob Fuglsangot egy másodperccel verte, és annyira kihajtotta magát, hogy összeomlott a célban. Ez a szokása később is megmaradt, szinte mindig elmegy a végletekig.

A most 24 éves kerékpárosnak eddig az U23-asok között voltak igazán nagy eredményei, 2011-ben vb-2., 2012-ben Európa-bajnok lett. A felnőttek között pálya-vb-n szerzett egy harmadik helyet.