Vadász lőtt meg egy osztrák kerékpárost

2014.10.16. 15:07

Egy verseny előtti bemelegítés közben véletlenül eltalálta egy vadász az osztrákok kerékpárosát, Christiane Koschier-Bitantét. Az eset az olaszországi Colloredóban történt. A 40 éves versenyzőt - aki korábban több bajnoki címet is szerzett hazájában - a lábán, a karján és a csípője bal oldalán érték a lövések. Azonnal a vicenzai kórházba szállították, ahol eltávolították a söréteket a testéből. Azóta már újra otthon van Veronában.

"Szerencsém volt. Rosszabbul is végződhetett volna, akár a fejemen is érhettek volna a találatok" - nyilatkozott az olasz L'Arena című újságnak Koschier-Bitante, aki szerint minden nagyon gyorsan történt: hangos durranást hallott, először azt hitte, defektet kapott, aztán a földre esett.

A sportoló egy családtagjával és másokkal kerekezett. A vadász, aki ellen eljárás indult, azt mondta, éppen nyulakra vadászott.

A háromszoros Tour de France-győztes Greg Lemond 1987-ben hasonló baleset részese volt: őt a sógora sebesítette meg életveszélyesen vadászat közben. Az amerikai kerékpáros később - 1989-ben és 1990-ben - még kétszer megnyerte a Tourt, de a testében még a mai napig vannak sörétek.