Armstrong nem bírja ki, hogy ne szóljon róla is a Tour de France

2015.07.16. 12:26

Bár minden Tour de France-győzelmétől megfosztották, Lance Armstrong levakarhatatlan a francia körversenyről. Jótékony akció keretében ott teker, de a Chris Froome körüli kavarásban is részt vesz.

Armstrong egy leukémia elleni alapítványnak gyűjt pénzt, ezért az egykori futballistával, Geoff Thomasszal két szakaszon is tekernek a mezőny előtt a Pireneusokban. Csütörtök reggel Le Muret-ből indultak el. A starthelyen az amerikai bringást szinte leteperték az újságírók és a tévések.

Armstrongnak összeforrt a neve a doppingolással, ezért a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnöke, Brian Cookson is figyelmeztette, hogy tiszteletlenség éppen a Touron megjelennie, mert már elég kár okozott a versenynek eddig.

Ez nem volt elég neki, miután a Sky és Chris Froome dominált a keddi szakaszon, sejtelmes Twitter-üzenetben kérdőjelezte meg a sárga trikós tisztaságát. Armstrong azóta már sajnálkozott aSky Sportsnak, hogy miett kell Froome-nak magyarázkodnia.

„Tudom, hogy ez milyen egy olyan srácnak, mint Chris, hogy a Tour közepén állandóan nekiszegezik ugyanazokat a kérdéseket. És, az hogy tisztességes legyek, ez leginkább az én hibám. Sok ember felteszi ezeket a kérdéseket, látják a stílusát, a teljesítményét, az időkülönbségeket és a ritmusát, és azt gondolják. Ez ugyanolyan, mint a többi. Rosszul érzem magamat emiatt. Bárki is nyeri a 2015-ös Tourt de France-t, nem kellene azzal szembenéznie, ki győzött 10 vagy 15 évvel ezelőtt. Ez egyszerűen nem fair."