Lejtőn, iszonyatos tempónál állt bele a bringás a kísérőkocsiba

2015.08.10. 17:55

Előkerült egy, nézők által készített videó Matt Brammeier szombati balesetéről, amit a Tour of Utah-n szenvedett el. Az ír kerékpározó egy nagy lejtő egyik kanyarjába ment bele hatalmas sebességgel, ahol szinte fékezés nélkül csapódott bele a külső íven kanyarodó kísérőkocsiba.

Brammeier előtt többen is már kicsit elmérték a tempót, és nagy furcsa ívben kanyarodtak be, de az írnek valószínűleg elszállhattak a fékei, különben nincs más magyarázat arra, miért ilyen sebességgel érkezett a visszafordítóba.

A 30 éves bringásnak eltört több bordája és a medencéje is, de a bordatörések miatt a tüdeje is megsérült, a videót látva viszont óriási szerencse, hogy ennyivel megúszta. Ahogy az ütközés is segítségére lehetett, ugyanis ha nincs ott a kocsi, aligha tudott volna megállni az út vége előtt, akkor pedig nagyot repülhetett volna a hegyoldalba, még komolyabb sérüléseket szerezve.

Ráadásul Brammeier esése után megálltak a kísérőmotorosok az út közepén, ezzel két újabb bukást is okoztak – mindkét versenyző ugyanannak a motornak ütközött neki a kanyarban.

A Tour of Utah-t végül az amerikai Joe Dombrowski nyerte a vasárnapi utolsó szakasz után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport