Vuelta: Valverde volt a legkeményebb a hegyi hajrában

2015.08.25. 22:34

A Vuelta a Espana negyedik szakaszának utolsó pár kilométere megint nagy csatát hozott, amiből végül Alejandro Valverde (Movistar) jött ki győztesen, az összetettben azonban megint csak néhány másodperc különbséget adtak egymásnak a menők.

Az Estepona és Vejer da Frontera közötti 209,6 kilométeres etap utolsó négy kilométere volt igazán nehéz, rövid, de nagyon meredek emelkedőket gyűrtek le a bringások. A terep akár egy belga tavaszi klasszikusba is befért volna.

A harmadik szakaszt megnyerő Peter Sagan nagyon készült a duplázásra, a Tinkoff-Saxo sokat is dolgozott a sikeréért, de végül csak a második helyet szerezte meg a szlovák bringás.

Először Samuel Sanchez (BMC) lőtt ki elképesztő sebességgel az emelkedő egyik könnyebb szakaszán, majd a piros trikóra pályázó Nicholas Roche (Sky) indított, de túl korán ment, nem bírta el a saját tempóját az emelkedőn.

Valverde az utolsó kétszáz méterre tartalékolt, és megmutatta, milyen robbanékony az emlekedőkön. Sagan próbálta utolérni, de későn indított, ellenfelei a kanyarban kiszorították, és nem volt igazán esélye megfogni a spanyolt. Valverde jól jár a bónuszmásodperccekkel, már 12-vel vezet Chris Froome előtt.

Esteban Chaves is megjött az élbollyal, így holnap is ő viseli a piros trikót.

4. szakasz, Estepona-Vejer de la Frontera, 209,6 km:
1. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 5:07.30 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Saxo) azonos idővel
3. Daniel Moreno (spanyol, Katyusa) a. i.
    
Az összetettben:
1. Esteban Chaves (kolumbiai, Orica) 13:11.34 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Giant) 5 másodperc hátrány      
3. Nicolas Roche (ír, Team Sky) 12 mp h.