Hatvannal mentek, banális hiba miatt lerepültek az útról

2015.09.21. 11:48

A richmondi országúti kerékpár világbajnokság el sem kezdődött, máris sérülésekről és bukásokról lehetett hallani. A Tinkoff-Saxo az edzéseket túlélte, de a csapatidőfutamon két bringásuk is elbukott, elveszítve minden reményűket arra, hogy érmet szerezzenek.

A Tinkoffnak az elmúlt hetekben nincs szerencséje, a Vuelta a Espanáról két kerékpárosuk is azért esett ki, mert elsodorta őket egy kísérőmotoros. Peter Sagan azóta felépült, és a csapatidőfutamban már indult is. Nagyot azonban nem alakíthatott.

Egy teljesen ártalmatlan szituációban két csapattársa is nagyot bukott, így rengeteg időt veszítettek, már nem volt értelme küzdeniük.

A bukás egy teljesen ártalmatlan, a profi kerékpárosok által sokat gyakorolt szituációból eredt. Michael Valgren egész egyszerűen túl közel ment előtte haladó csapattársához. Két kerék összeért, Valgren kibillent és elesett, és a mögötte érkező Michael Rogers sem tudta már kikerülni, a közel 60 kilométer per órás tempónál mindketten a földre kerültek.

Országúti kerékpáros bukás

A szabályok szerint csapatidőfutamban akkor értékelhető az eredmény, ha egy klubból legalább négy kerékpáros áthalad a célvonalon. A Tinkoff-Saxo ekkorra már elveszítette egyik emberét a hatból, így muszáj volt megvárniuk a bukás után valamelyik társukat. Szerencsére egyikük sem sérült meg súlyosabban, horzsolásokkal megúszták.

A Tinkoff, bár sok értelme nem volt, befejezte a versenyt, nyolc perccel előzte meg a világbajnoki címet szerző BMC.