Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Már megint elcsaptak egy bringást verseny közben

2016.02.29. 10:45

Egyre nagyobb problémát jelent, hogy a kerékpárversenyeken a kísérőautók és -motorok veszélyeztetik a bringások életét. A vasárnapi Kuurne–Brüsszel–Kuurne versenyen megint elcsaptak egy kerékpárost, ráadásul egy orvosi motoros.

Hétvégén Hollandiában és Belgiumban elkezdődött a kerékpáros szezon, a legjobbak az Omloop Het Niewsblaadon és a Kuurne–Brüsszel–Kuurne-n kezdik élesíteni a formájukat az igazi tavaszi klasszikusokra. 

Szombaton az Omloopot a belga Greg Van Avermaet nyerte, jól időzített hajrával előzte meg a világbajnok Peter Sagant.

A belga versenyen Jasper Stuyven lepte meg a mezőnyt, sikeres szökéssel szerezte meg a győzelmet. Az eddigi szezonban nagyot teljesítő Alexander Kristoff csak a második helyért sprintelhetett.

Stig Broeckxnek erre esélye sem volt, mert 34 kilométerre a cél előtt elütötte az orvosi motoros. A Lotto Soudal kerekese szépen lassan kivált a bolyból, de a mögüle startoló motoros ezt nem akarta észrevenni, elsodorta a bringást. Broeckx a földre került, alig akarta elhinni, hogy ez történt vele. Még visszaszállt a kerékpárjára, de hamarosan feladta a versenyt. Később kiderült, kulcscsontja és bordája is eltört.