Árpád
-2 °C
4 °C

A két testvér egymást ütötte el a sárga trikótól

2018.03.12. 14:52

A Párizs–Nizza kerékpáros körverseny az utóbbi években mindig nagyon szoros eredmény hoz. 2016-ben négy, 2017-ben két másodperccel bukta el az első helyet Alberto Contador.  A győzelem most is kevésen múlt, Marc Soler négy másodperccel nyert nyolc szakasz után. Az Izagirre testvérek pedig egy bukás miatt lehetnek bosszúsak. Elment vele az esélyük az első helyre.

A Párizs–Nizza zárószakasza előtt elég sűrű volt az élmezőny, nyolc kerékpáros volt egymáshoz képest egy percen belül, az első négyet csak 13 másodperc választotta csak el. Várható volt, hogy a Bahrain-Merida testvérpárja Jon és Gorka Izagirre 11 illetve 12 másodperces hátrányból támadni fogják az élen álló Simon Yatest a 110 kilométeres, sok emelkedőt is magában foglaló szakaszon.

Az Izagirre testvérek 13 kilométerre a céltól indítottak támadást, Tim Wellensszel és Dylan Theunsszal sikerült is leszakítaniuk Yatest 11 másodpercre az utolsó emelkedőn, de egy szökevénycsoportban elöl tekert Marc Sorel, aki még szintén esélyes volt a végső győzelemre. Őt is üldözni kellett, 20-25 másodpercnél nem lehetett többet kapni tőle.

A lejtmenetben az Izagirre testvérek aztán egymást akadályozták meg abban, hogy mehessenek a sárga trikóért. Bő hat kilométerre a céltól egy hajtűkanyarban Jon bukott, testvére már nem tudta kikerülni, belehajtott. Nem sérültek meg, de a bringáik összeakadtak, még lassabban tudtak csak visszaülni azokra. A bukással és a lendületszerzéssel fontos másodperceket veszítettek, Yates is beérte őket, és hiába zárkóztak már fel a többi üldözőre, az etapon harmadik Soler elvitte a sárga trikót. Pont a harmadik helyért járó négy bónusz másodperccel verte Yatest. Gorka Izagirre 14 másodperccel harmadik lett harmadik, Jon a negyedik helyen zárt 16 másodperccel. Ha nem esnek, legalább a második hely elérhető lett volna számukra, de a sárga trikó sem tűnt lehetetlennek. A Bahrain sportigazgatója szerint 15 másodpercet veszítettek.

„Ez egy keserédes dobogó nekünk. Tökéletes lehetőségünk volt a győzelemre miután leszakítottunk Yatest, és most még sincs meg az első hely." – nyilatkozta Gorka Izagirre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?