Judit
2 °C
7 °C

Sorompó és pályára hajtó autó tette kaotikussá a bringaversenyt

2018.04.04. 19:46

Elég kaotikusra sikeredett a Belgiumban rendezett Scheldeprijs nevű kerékpárverseny. Sok bringást kizártak, mert áthajtott egy vasúti átjárón, miközben már csukódott le a sorompó, majd egy pályára tévedő autós okozott kisebb riadalmat.

A kerékpárversenyeken az utakat lezárják, de a vonatközlekedés nem áll meg, éppen ezért a szabályok szerint a versenyzők kötelesek megállni az átjárókban a piros jelzésnél. Aki nem így tesz, azt kizárják. A Paris–Roubaix-n ez már többször előfordult, három évvel ezelőtt a TGV előtt mentek át keresztbe a bringások a csukódó sorompónál.

A Scheldeprijsen a második nagyobb boly (az erős oldalszél eléggé szétkapta a mezőnyt) ért oda egy átjáróhoz tilos jelzésnél. Elég sokan úgy gondolták, hogy a sorompó alatt még bőven átférnek. Olyan favoritok, mint Arnaud Démare (FDJ) vagy Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) száguldottak át a síneken. Nem jutottak messzire, mert a motoros zsűri utolérte őket és közölték velük a kizárást. Ezt nem akarta mindenki elfogadni, néhányan tovább is mentek. Végül 15 bringást büntetett a zsűri.

Hibáztak a sorompónál, de az már a rendezők sara lehet, hogy nagyjából 60 kilométerre a céltól egy autós hajtott be a pályára. Szerencsére a mezőny éppen az út másik oldalán tekert, de amikor átvágtak a másik szélre, elég közel kerültek az autóhoz. A sofőr gyorsan kapcsolt, a katyusások élénk integetésére lelassított és félrehúzta a kormányt.

A versenyt, ami az elmúlt hat évben ötször Marcel Kittel győzelmével ért véget, Fabio Jakobsen (Quick-Step) nyerte mezőnyhajrában. Ha egyáltalán még lehetett mezőnyről beszélni: összesen 58-an fejezték be a gyors, 45,5 km/h-s átlagú, 200,5 kilométeres Scheldeprijst.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?