Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Profi bringás csapathoz szerződhet egy magyar

2018.08.01. 17:50

Peák Barnabás a Quick-Step Floorsnál tölti a szezon hátralevő részét - jelentette be szerdán a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ranglistáját vezető belga székhelyű csapat.

A 19 éves magyar országúti kerékpáros mellett a 21 esztendős dán Mikkel Frolich Honoré kapott ideiglenes szerződést a Quick-Steptől, amely az idény végéig mutatott teljesítményük alapján dönt majd esetleges jövő évi szerződtetésükről. Az istálló erejét jól mutatja, hogy a kolumbiai Fernando Gaviria két sprint-, míg Julian Alaphilippe két hegyi szakaszt nyert meg a vasárnap zárult Tour de France-on, utóbbi ráadásul a hegyi pontverseny legjobbja, s így pöttyös trikós lett.

Peák tavaly két másodperces hátránnyal másodikként zárta a Tour de Hongrie-t úgy, hogy az egyik szakaszon bukott, és eltört a kulcscsontja. Idén a mezőnyverseny és az időfutam országos bajnokságon is nyert a Kontent-DKSI színeiben.

"Mióta elkezdtem bringázni, az volt az álmom, hogy egy napon csatlakozhassak egy World Tour-csapathoz, de nem is gondoltam, hogy a világ legjobbja lesz az. Alig várom, hogy magamra ölthessem a Quick-Step Floors mezét" - fogalmazott Peák, akire már tavaly felfigyelt a csapat. Decemberben is tölthetett néhány napot a Quick-Stepnél, s mint mondta, rengeteget tanulhat az újabb közös időszakból.

"Különösen a verseny taktikai részében fejlődhetek sokat, úgy gondolom, ebben a világ legjobbja a Quick-Step Floors. A legjobbamat fogom nyújtani, megmutatom, mire vagyok képes, s a csapatért fogok versenyezni, vagy akár magamért is, ha megkapom a lehetőséget" - fejtette ki. (MTI)