Orbán
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Profi bringás csapathoz szerződhet egy magyar

2018.08.01. 17:50

Peák Barnabás a Quick-Step Floorsnál tölti a szezon hátralevő részét - jelentette be szerdán a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ranglistáját vezető belga székhelyű csapat.

A 19 éves magyar országúti kerékpáros mellett a 21 esztendős dán Mikkel Frolich Honoré kapott ideiglenes szerződést a Quick-Steptől, amely az idény végéig mutatott teljesítményük alapján dönt majd esetleges jövő évi szerződtetésükről. Az istálló erejét jól mutatja, hogy a kolumbiai Fernando Gaviria két sprint-, míg Julian Alaphilippe két hegyi szakaszt nyert meg a vasárnap zárult Tour de France-on, utóbbi ráadásul a hegyi pontverseny legjobbja, s így pöttyös trikós lett.

Peák tavaly két másodperces hátránnyal másodikként zárta a Tour de Hongrie-t úgy, hogy az egyik szakaszon bukott, és eltört a kulcscsontja. Idén a mezőnyverseny és az időfutam országos bajnokságon is nyert a Kontent-DKSI színeiben.

"Mióta elkezdtem bringázni, az volt az álmom, hogy egy napon csatlakozhassak egy World Tour-csapathoz, de nem is gondoltam, hogy a világ legjobbja lesz az. Alig várom, hogy magamra ölthessem a Quick-Step Floors mezét" - fogalmazott Peák, akire már tavaly felfigyelt a csapat. Decemberben is tölthetett néhány napot a Quick-Stepnél, s mint mondta, rengeteget tanulhat az újabb közös időszakból.

"Különösen a verseny taktikai részében fejlődhetek sokat, úgy gondolom, ebben a világ legjobbja a Quick-Step Floors. A legjobbamat fogom nyújtani, megmutatom, mire vagyok képes, s a csapatért fogok versenyezni, vagy akár magamért is, ha megkapom a lehetőséget" - fejtette ki. (MTI)