Egy magyar bringás rejtett motorral bukott meg a veterán vb-n

2018.08.26. 07:47

Egy 66 éves magyar kerékpárosnál találtak vázba épített elektromotort az ausztriai veterán világbajnokság rajtja előtt. 

A tiroli Sankt Johannba rendezett korosztályos amatőr világbajnokságon (Radweltcup) idén több induló kerékpárját tablettel vizsgálták át a rajt előtt, hogy van-e bennük rejtett motor. Így akadt fent az ellenőrzésen egy a 65-69 éves korosztályban induló magyar kerékpárversenyző.

A Tiroler Tageszeitung azt írja, az 1952-es születésű versenyző elég ideges volt, amikor az ellenőrök a kerékpárjához mentek, majd szó nélkül eltűnt, amikor lebukott. A lap azt is írja már a verseny előtt tippet kaptak a szervezők, hogy kit kéne ellenőrizni.

rad
Fotó: radweltpokal.org

A lebukott magyar volt a címvédő a korosztályában, tavaly egy négyes szökésből nyerte meg 76 kilométeres futamát kétperces előnnyel, írja a tiroli lap. A magyar bringást nem nevezik meg, csak címvédőként utalnak rá, de ebben a korosztályban Nagy Attila volt a tavalyi győztes a verseny honlapja alapján.

Megkerestük a versenyző egyesületét, ahol azt mondták, a klub egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást az esetről, és ők is hiába próbálják elérni a kerékpárost. 

Egy forrásunk azt állítja, hogy a bringás nem először használta a vázba beépített motort, hazai versenyen is élt már vele.