Ödön
1 °C
11 °C

Egy magyar bringás rejtett motorral bukott meg a veterán vb-n

2018.08.26. 07:47

Egy 66 éves magyar kerékpárosnál találtak vázba épített elektromotort az ausztriai veterán világbajnokság rajtja előtt. 

A tiroli Sankt Johannba rendezett korosztályos amatőr világbajnokságon (Radweltcup) idén több induló kerékpárját tablettel vizsgálták át a rajt előtt, hogy van-e bennük rejtett motor. Így akadt fent az ellenőrzésen egy a 65-69 éves korosztályban induló magyar kerékpárversenyző.

A Tiroler Tageszeitung azt írja, az 1952-es születésű versenyző elég ideges volt, amikor az ellenőrök a kerékpárjához mentek, majd szó nélkül eltűnt, amikor lebukott. A lap azt is írja már a verseny előtt tippet kaptak a szervezők, hogy kit kéne ellenőrizni.

rad
Fotó: radweltpokal.org

A lebukott magyar volt a címvédő a korosztályában, tavaly egy négyes szökésből nyerte meg 76 kilométeres futamát kétperces előnnyel, írja a tiroli lap. A magyar bringást nem nevezik meg, csak címvédőként utalnak rá, de ebben a korosztályban Nagy Attila volt a tavalyi győztes a verseny honlapja alapján.

Megkerestük a versenyző egyesületét, ahol azt mondták, a klub egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást az esetről, és ők is hiába próbálják elérni a kerékpárost. 

Egy forrásunk azt állítja, hogy a bringás nem először használta a vázba beépített motort, hazai versenyen is élt már vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?