A világ körüli út kellős közepén lopták el a fiatal bringás biciklijét

2018.10.17. 14:24 Módosítva: 2018.10.17. 14:45

Valószínűleg nem sokan ismerik a 18 éves brit bringás, Charlie Condell nevét, pedig nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan ő lesz a legfiatalabb ember, aki valaha körbetekerte a földet, erre azonban úgy néz ki, még várni kell egy kicsit, ugyanis Ausztráliában valaki keddre virradóra ellopta a fiatal srác biciklijét – írja a Sky News.

Condell Európát és Ázsiát már le is tudta, és éppen 102 napja tekert, mikor hétfőn megállt az ausztráliai Townsville városában, hogy egy hostelben töltse az éjszakát. A Colin névre hallgató, durván másfélmillió forintot érő bringáját a garázsban parkolta le, a bicikli azonban reggelre nyomtalanul eltűnt.

skynews-charlie-condell-bike 4455603
Fotó: Charlie Condell

A fiatal brit Facebookon, egy biciklik adásvételével foglalkozó csoportban próbálta meg visszaszerezni a bringáját, a helyiek pedig segítőkészek is voltak: volt aki rögtön végignézte az összes helyet, ahol a "város söpredéke" gyülekezni szokott, és felajánlotta azt is, hogy

ha meglát valakit az ellopott biciklin, azt jól összeveri.

A kerékpáros földkerülés rekordját tartó Mark Beaumont is megpróbált segíteni Condellnek, Twitterén azt írta, ha bárki tud segíteni, akkor ne habozzon felkeresni a fiatal bringást.

Condell egyébként a jelek szerint nem izgulja túl a dolgot, azt mondta, hogy ha csütörtök estig nem lesz meg a bicikli, akkor vesz egy másikat, és azzal folytatja majd az útját, a kényszerpihenő alatt pedig fogta magát, és elment koalákat, meg madarakat nézni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Day 103. Today has been rather mixed. Started of in a rather sub-ideal manner with my realization that the bike had been stolen. Rather conflicted emotions throughout the day, as I've become more reminiscent of what we've been through! Getting it all sorted at the moment, and the people of Townsville have been awesome at getting involved! Radio interview today, and got a TV interview lined up for tomorrow! Very exciting. Decided to use this delay as a great excuse to visit Magnetic Island - amazing day seeing wild koalas and feeding the birds of paradise! I do love Australia, and one bastard isn't going to change that option! Have a great day with whatever you're doing, and don't stop - ever!

Charlie Condell (@rtwcharlie) által megosztott bejegyzés,