Átszúrta a pálya darabja a tüdejét, intenzíven ápolják az olasz pályakerékpárost

2019.07.13. 19:39

Szerencsétlen balesetet szenvedett a 17 éves olasz pályakerékpáros, Lorenzo Gobbo a korosztályos Európa-bajnokságon, ahol a pályán bukva a padló egy darabja átszúrt a tüdejét. Gobbo a belgiumi Gentben rendezett versenyen bukott szombaton, egyből kórházba szállították, ahol műtéti úton távolították el a mellkasába fúródott – a felvételek tanúsága szerint közel egyméteres – fadarabot.

A BBC Sport úgy értesült, hogy Gobbo megfigyelésre a kórházban marad a jól sikerült, háromórás operáció után. Az olaszt egyelőre az intenzíven tartják. A CyclingNews híradása szerint Gobbo végig megőrizte a humorérzékét, és a testébe állt hatalmas fadarab ellenére nem esett pánikba, és azt mondta, szívesebben került volna győzelmével az újságokba, mint ezzel a balesettel. A hírek szerint egyébként teljesen felépül majd a baleset után.

Gobbo a juniorok között versenyzett omnium számban, amikor többen buktak. Az egyik kerékpár pedálja kilazította a pálya parkettájának egy darabját, Gobbo pedig erre esett rá az Eddie Mercxk kerékpáros központban.

Lorenzo Gobbo
Lorenzo Gobbo

A pálya nem először szedett áldozatot a pályakerékpárosok között, 2011-ben egy maláj bringás lábát szúrta át egy 25 centis fadarab.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport