Néző okozott tömegbukást az argentin kerékpárversenyen

2020.01.27. 16:09

Az országúti kerékpáros-szezon egyik év eleji versenyén, az argentin Vuelta a San Juanon egy néző okozott tömegbukást az első szakasz hajrájában, írja a Cyclingnews.

A 163,5 kilométeres első szakaszon, a céltól 3,5 kilométerre történt a bukás, amit egy néző okozott azzal, hogy az egyik versenyző kormánya elakadt benne. A sprinterek felvezetővonatai igen nagy tempóban haladtak, hogy minél jobb helyről kezdhessék majd a hajrát. A bukásban a mezőny nagy része a földre került, köztük a fiatal belga szupertehetség, Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) is. Mivel a bukás még az utolsó három kilométeren kívül történt, a kerékpározás általános versenyszabályai szerint ilyenkor a balesetben érintett, és ezért időt vesztő kerékpárosok nem kapnak időjóváírást.

Így például Evenepoel máris 1:26 perc hátrányt szedett össze a szakasz megnyerő Rudy Barbier-hez (Israel Start-up) képest. Azonban a befutó után órákkal később, miután videófelvételeken visszanézték a balesetet, a szervezők azt a döntést hozták, hogy a bukás miatt időt vesztő versenyzők is megkapják az összetettben élen álló Barbier idejét, és így nem kerülnek hátrányba a figyelmetlen néző miatt.

Az egyhetes verseny vasárnap ér véget.