Végig vezetve, a célban összeesve nyerte Schachmann a Párizs-Nizzát

2020.03.14. 17:52

A német Maximilian Schachmann nyerte a koronavírus-járvány miatt egy nappal lerövidített Párizs-Nizza kerékpáros körversenyt. A hetedik, zárószakaszon a kolumbiai Nairo Quintana volt a leggyorsabb szombaton azután, hogy 3,6 km-rel a cél előtt megnyitotta a hajrát, és elsőként ért fel a hegyre, miután a többi rivális nem tudott válaszolni a megindulásra.

Az első szakasztól fogva folyamatosan vezető Shachmann nagyot küzdött a Valdeblore La Colmiane hegyen a befutóig azzal a Tiesj Benoottal, aki csak 36 másodperc hátránnyal kezdte meg a szakaszt, de végül sikerült megtartania az összetett első helyét és vele a sárga trikót úgy, hogy a célba érve össze is esett.

Schachmann Tony Martin 2011-es diadala óta az első német, aki a legjobbnak bizonyult a Párizs-Nizza versenyen.

Benoot végül második lett a szakaszon, de még a hat másodperc időjóváírással is csak 18 másodpercre tudta megközelíteni a németet. A páros mögött Sergio Andrés Higuita lett a harmadik összetettben.

Nem indult már el az utolsó szakaszok a világbajnok dán Mads Pedersen, aki a dán hatóságok kérését tiszteletben tartva azonnal hazautazott a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt. Pedersen a hetedik szakasz előtt a 76. helyen állt.