Ferenc
10 °C
29 °C

A Tour de France igazgatója szembemegy a sportminiszterrel

2020.04.03. 09:52

A francia sportminiszter szavait cáfolva Christian Prudhomme, a Tour de France igazgatója kijelentette:  az  országúti kerékpáros körverseny   biztosan nem lesz  zárt kapus  – írta az MTI.

A világ első számú körversenyét június 27. és július 12. között tartanák, Prudhomme pedig – az insidethegames.biz híre szerint – nagyon bízik benne, hogy meg tudják rendezni a Tourt. Mindehhez hozzátette, hogy természetesen a járványhelyzet határozza meg a lehetőségeiket, és a legfontosabb az emberek egészsége, ugyanakkor semmi mást nem kíván, csak azt, hogy a nyáron megtarthassák a legendás, háromhetes eseményt.

Nem a Tour de France miatt szeretném, ez jóval többről szól, mert ha nem tudjuk megrendezni a versenyt, az azt jelenti, hogy az ország még akkor is katasztrofális állapotban lesz, márpedig nagyon reméljük, hogy ez nem így lesz

– érvelt Prudhomme, aki a múlt héten azt nyilatkozta, hogy az idei viadal sorsáról legkésőbb május 15-én döntenek.

A francia sportminiszter, Roxana Maracineanu még a múlt héten beszélt arról, hogy szerinte nézők nélkül meg lehet majd rendezni a Tourt, mivel az esemény gazdaságilag nem a jegybevételekre, hanem a televíziós jogok értékesítésére épül. Prudhomme ugyanakkor ezt a lehetőséget most határozottan elutasította.

Franciaországban a koronavírus-járványnak csütörtökön rekordot jelentő 1355 halálos áldozata volt. 

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) június 1-ig törölt vagy halasztott minden versenyt.