Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Zsúfolásig lehet topcsapatokkal a Tour de Hongrie

2020.05.29. 13:08

A szervezők tájékoztatása szerint minden várakozást felülmúl a csapatok érdeklődése a 2020-as Tour de Hongrie iránt. Az augusztus 29. és szeptember 2. közé tervezett magyar körversenyen a tervek szerint legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team szerepel, Szilasi László versenyigazgató közlése szerint már négy World Tour-csapat is bekérte a nevezési lapot, a Pro Teamek részéről pedig olyan nagy az érdeklődés, hogy szinte bizonyosan sikerül teljesíteni a Pro Series versenysorozatába kerülés egyik feltételét.

Ugyan a szervezők hivatalosan csak a már aláírt és befogadott nevezésekről adnak tájékoztatást, a címvédő Krists Neilands World Tour-csapata, az Israel Start-Up Nation már jelezte a hivatalos őszi versenyprogramjában, hogy részt vesz a Tour de Hongrie-n is.

„Mindig nagy öröm, amikor a verseny visszavárhatja a címvédő csapatot. Kétszer nyerték nálunk az összetettet, első ízben még kontinentális, tavaly pedig már prokontinentális csapatként – nyilatkozta az MTI-nek Szilasi László versenyigazgató, hozzátéve: tradíció az előző évi győztes visszahívása, és az, hogy ő az egyes rajtszámot kapja. – Azért jönnek vissza, hogy újra megnyerjék ezt a versenyt.”

Az biztos, hogy az időpont módosulása ellenére nem változik a körverseny hossza, viszont elképzelhető, hogy a szakaszok sorrendjét megváltoztatják. Erről a városokkal és a partnerekkel történő egyeztetések után, várhatóan még június első felében számolnak majd be a szervezők.