Az idei Giro d’Italia egyetlen magyar résztvevője elmondta, mikor kerülhet főszerepbe

GettyImages-1471173700
2023.05.04. 15:30
A szombaton rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyre készülő Fetter Erik szerint a második vagy harmadik héten kaphat főszerepet az EOLO-Kometa csapatában.

Vincenzo Albanese és Lorenzo Fortunato nagyon jó formában van. Mindkettőtől elvárás, hogy megpróbáljanak nyerni egy szakaszt. Rajtuk kívül nagyon fontos, hogy szökésbe kerüljünk, így mindennap mutassuk a csapatunkat és a mezünket. Az én szerepem a második és harmadik héten fog eljönni, az elején a frissen tartás lesz a cél, ezért nem lesz annyi feladatom

– mondta az M1 aktuális csatornának a 23 éves bringás, aki megjegyezte: a tavalyi Girón, pályafutása első háromhetes viadalán is ez volt a terv, akkor mégis már a negyedik etapon szökésbe került.

Az időfutamban országos bajnok Fetter elárulta: idén teljesen más felkészülést csinált, több, egyúttal keményebb és nehezebb versenyt teljesített az olasz körverseny előtt. Hozzátette: számára „nem volt arcon csapás” az első háromhetes viadal, így elsősorban a verseny mentális részéről tanult sokat, példaként a regenerációt, az étkezést említette, valamint a közösségi média ritkább használatát.

Az idei viadal kapcsán arról beszélt, hogy majd a második-harmadik héten fognak dönteni a kinézett szakaszokról az alapján, hogyan érzi magát.

A 106. Giro d’Italián a 21 szakasz alatt 3489 kilométert és mintegy 51 400 méter szintkülönbséget kell teljesíteniük a bringásoknak. A viadal – öt év elteltével ismét – Rómában ér véget. A mezőnyt 22 csapat alkotja majd nyolc-nyolc kerékpárossal.

(MTI)

(Borítókép: Fetter Erik az EOLO-Kometa színeiben a 17. Strade Bianche-versenyen. Fotó: Tim de Waele / Getty Images)