Merevítővel indul a Touron a szlovén sztárkerékpáros

2023.06.03. 18:10
Sérült csuklója, a Tour de France kezdetéig nem gyógyul meg teljesen, ezért merevítővel versenyez majd a francia országúti körversenyen Tadej Pogacar.

A 24 éves bringás elárulta, „egy kicsit hülye” volt, mert „nem engedelmeskedett az orvos utasításainak”, amikor idő előtt újra nyeregbe szállt, de hozzátette, most már egyre jobban tudja mozgatni a csuklóját, amely áprilisban a Liege-Bastogne-Liege egynapos klasszikus versenyen tört el.

Műanyag merevítővel tekerek, amelyet le és fel tudok venni. Több különböző merevítőm van, egy a normál élethez, egy a kerékpározáshoz. A Touron talán még szükségem lesz egy puha merevítőre a csukló körül. Remélem, addigra meglesz az a mobilitása a csuklómnak, hogy ki tudjak állni a nyeregből a sprintekhez

– fogalmazott a szlovén versenyző.

Pogacar jelenleg a spanyolországi Sierra Nevadában edz, és úgy áll majd rajthoz a világ legrangosabb viadalán, hogy előtte csupán a szlovén bajnokságon versenyez két napot.

Általában nagyon szeretek versenyezni a fontos erőpróbák előtt. De a Tour de France 21 szakaszból áll, és néha jó egy kicsit frissebbnek lenni

– mondta Pogacar, aki saját bevallása szerint az elmúlt négy hétben nem tudott országúton edzeni.

Pogacar 2020-ban és 2021-ben megnyerte a francia körversenyt, de tavaly a dán Jonas Vingegaard nagy küzdelemben letaszította a trónról. Az idei Tour július elsején rajtol.

MTI