Sziklának csapódott a botrányhős bázisugró

2012.01.22. 16:54

Intenzív osztályon kezelik Jeb Corlisst, a világ egyik leghíresebb bázisugróját. A basejumper a dél-afrikai Table-hegyről ugrott szárnyas repülőruhában, de elszámolta magát és egy sziklának csapódott.

A (felvételen) fekete ruhás Corliss nagyjából az ugrás felénél ütközött neki a kiálló sziklaperemnek, majd körülbelül 30 méter bukfencezés után sikerült egyenesbe hoznia magát, így volt ideje az ernyőjét is kinyitni.

A szerencsés amerikai csak a hidegvérének köszönheti, hogy nem történt tragédia, ha nem eszmél időben, akkor szinte biztosan szörnyethal. Az ugrásnál filmes barátja, Jeff Nebelkopf kísérte, ő biztonságban földet ért.

Corliss jól van, komolyabban csak a lábai sérültek, de egyelőre nem árulta el, mi történhetett. Az biztos, hogy neki sem szabadott volna hibázni, ugyanis egy héttel ezelőtt egy tévéshowban bemutatta ugyanezt az ugrást.

A 35 éves bázisugró valódi botrányhős, engedélye most sem volt, ezért számíthat a fokvárosi hatóságok büntetésére. Legnagyobb botránya 2006-ban volt, akkor az Empire State Building tetejéről ugrott le engedély nélkül, amiért komoly büntetést kapott. A New York-i bíróság három év próbaidőre és száz óra közmunkára ítélte, azóta is ki van tiltva az épületből. Emiatt a Discovery Channel is szerződést bontott vele és megszűntették Stunt Junkies nevű sorozatát.

Corlisst nem igazán érdeklik a szabályok, ugrott már az Eiffel-toronyról, az Empire State Buildingről és a Kuala Lumpur-i Petronas ikertoronyról is.

A videót az extrem.hu találta.