Gerince tört, de kerekes székkel sem hagyta abba a bázisugrást

2013.08.31. 09:10

Lonnie Bissonnette majdnem belehalt szenvedélyébe, a bázisugrásba, de azután sem mondott le róla, hogy félig lebénult. Kerekes székkel is a mélybe veti magát.

A kanadai Bissonnette 2004-ben éppen a 1100-ik bázisugrását hajtotta végre egy 160 méter magas hídról, amikor forgás közben a lába köré csavarodott a kioldózsinór, így nem tudta kinyitni ernyőjét. Körülbelül 100 kilométer per órás tempóval csapódott a híd alatti folyóba. Az ütközésben eltörte a nyakát és a gerincét, és megsérült a gerincvelője is.

Bázisugrás kerekes székkel

Az orvosok azt közölték vele, hogy soha többé nem lesz képes járni és ugrani. Ebbe azonban nem akart belenyugodni. Mikor magához tért, ez volt az első kérdése:

Mennyit kell várnom addig, hogy újra legyen bázisugrásom?

Bisonnette igazi adrenalinfüggő, azt mondta, semmi más nem tud ahhoz hasonló élmény adni neki, mint a bázisugrás. Vissza is tért hozzá, amint újra annyira jól működött a keze, hogy biztonságosan meg tudja húzni a kioldózsinórt. Balesete óta már több mint 1500 bázisugrást hajtott végre kerekes székkel. Legutóbb egy 300 méteres hídról vetette magát a mélybe.