Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Dánia - Svédország
június 22., kedd 20:45 Helyszín: Porto, Bessa
Vezeti: Merk (német)
Dánia:

Sörensen, Henriksen, Laursen, N. Jensen, Helveg, Gravesen, Grönkjaer, Tomasson, Jörgensen, Ebbe Sand, D. Jensen
Kispad:

Bögelund, Kahlenberg, Kröldrup, C. Jensen, Skov-Jensen, Poulsen, Priske, Perez, Madsen, Andersen, Lövenkrands
Sérült:

Rommedahl
Svédország:

Isaksson, Mellberg, Edman, Nilsson, Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson, Jakobsson, Källström, Andersson, Jonson
Kispad:

Mjällby, Svensson, Hedman, Hansson, Östlund, Farnerud, Allbäck, Wilhelmsson, Wahlstedt, Kihlstedt
Sérült:

Lucic, Linderoth

A becsületükért is játszanak a skandinávok

   Dánia - 207
   Döntetlen lesz - 125
   Svédország - 147

Az Index tippje
Dánia - Svédország    2:2

Olaszország - Dánia0:0
Bulgária - Svédország0:5
Dánia - Bulgária2:0
Svédország - Olaszország1:1
Svédország - Dánia2:2
Hollandia - Svédország0:0
Dánia - Csehország0:3

Meccsek száma97
Dánia győzelmei36
Döntetlenek16
Svédország győzelmei45
Dánia góljai162
Svédország góljai178

27.0 Életkor (év) 27.8
183.4 Magasság (cm) 183.6
78.0 Testsúly (kg) 79.5
27.7 Válogatottságok (db) 29.1
3.6 Vál. gólok (db) 3.7
még több adat »

A kedd esti skandináv rangadóra való készülés napok óta annak jegyében telik, hogy az olasz sajtó megegyezéssel gyanúsítja a két rivális északi együttest. A dán és a svéd labdarúgó-válogatott számára a negyeddöntőbe jutás mellett a becsület megőrzése is fontos, egy 2-2-es döntetlennel ugyanis a másik meccs eredményétől függetlenül mindketten továbbléphetnének, az olaszok pedig kiesnének a tornáról.

Itáliában talán csak azt felejtik el, hogy Trappatoni csapatának a továbbjutáshoz előbb le kell győznie az eddig pont és gólnélküli bolgárokat. Az olasz állami tévé, a RAI jelezte: két külön kamerát állítanak majd az együttesekre a sportszerűség ellenőrzése érdekében. A dán DR hasonló módon leplezte le Totti köpését.

Tagadják a megállapodást

Az érintettek természetesen nem győzik hangsúlyozni, hogy szó sem lehet "egyeztetésről".

"Azt mondom nem lesz 2-2, noha tudom, hogy elvileg bármi megtörténhet, így éppen ez is. A kijelentésemmel csupán azt szeretném kifejezésre juttatni, hogy eszünk ágában sincs bármiféle megegyezésen gondolkodni. A 2-2 amúgy sem szokványos eredmény, ráadásul mi győzni szeretnénk, és egyáltalán nem foglalkozunk az olaszokkal" – szögezte le már vasárnapi sajtótájékoztatóján Lars Lagerbäck az őt faggató itáliai újságíróknak.

Dán kollégája, Morten Olsen szintén határozottan utasította vissza az esetleges megegyezésre vonatkozó vádakat: "Győzni akarunk, nem is gondolunk a 2-2-re!"

Támadó dánok

A korábbi kiváló játékos szavait azzal támasztja alá, hogy támadó szellemben, 4-2-3-1-es felállásban küldi a pályára Tomassonékat. Megteheti ezt a kapitány, mert eddig a védekezéssel nem akadt gondja: a dán az egyetlen csapat az Eb-n, amely még nem kapott gólt.

Ebben nagy szerepe van a kiválóan védő Thomas Sörensennek. „Egyre nagyobb az önbizalmam, lassan már az égbe szökik. Úgy érzem, hogy társaim is hisznek magukban, s ez szükséges is egy ilyen nagy tornán” – vallott az Aston Villa hálóőre.

Totti "áldozata" visszatérhet

A Sörensen előtti csapatrész változatlan is marad Helveggel, Niclas Jensennel, Henriksennel és Laursennel. A középpályára visszakerülhet az olaszok ellen jól teljesítő – és Totti által leköpött – Poulsen, aki kihagyta a bolgárok elleni találkozót. A balkániak ellen csereként pályára lépő Grönkjaer szintén kezdő lehet, annak ellenére, hogy Rommedahl felépült akkor szerzett sérüléséből.

Tizenkét éve a svédek nyertek

A két csapat legutóbbi Eb-találkozóján a svédek nyertek, a végén mégis a dánok örültek: 1992-ben a Brolin-féle válogatott 1-0-ra nyert, de Laudrupék végül megnyerték a tornát. A svéd oldalon Linderoth eltiltott a sárgalapok miatt marad ki, helyére Mjällby a legesélyesebb, a sérült Lucicot pedig továbbra is Mikael Nilsson helyettesíti majd.

A sárga-kékek támadósorát a jól bevált Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovics kettős alkotja majd. Az olaszok ellen elképesztő mozdulatból gólt szerző csatárról áradozott kapitánya: „Fantasztikus játékos. Soha nem lehet tudni, mire készül a következő pillanatban, és a jó hír az, hogy ez csak jobb lesz” – mondta Lagerbäck Ibrahimovicsról.

Folyik a számolgatás

A svédeknek a győzelem mellett bármilyen döntetlen továbbjutást jelent. A dánoknak - olasz siker esetén - a 0-0 nem jó, az 1-1 pedig csak akkor, ha Vieriék legfeljebb 1-0-ra nyernek. Amennyiben a skandináv csata ugyanis 1-1 és az olaszok két góllal bizonyulnak jobbnak a bolgároknál, az UEFA együttható nekik kedvez, ha pedig nagyobb különbséggel győznek, már a gólarány alapján továbbjutnak.

Ha a svéd-dán mérkőzésen nem döntetlen lesz az eredmény, és az olaszok nyernek, a skandináv derbi győztese és Trapattoni alakulata lép tovább. Ha az olaszok kikapnak, vagy döntetlent játszanak, kiesnek.


Képtelenség a mi megegyezésünkről beszélni. Őszinte emberek vagyunk és mindkét csapat a győzelemre hajt majd. Egyetlen eredményért játszunk majd, és azt biztosan nem olasz stílusban tesszük majd.

Még egyszer kijelentjük, nem kötünk egyezséget a dánokkal. Most az elszántságról és a becsületről van szó - hogy egy jó meccset játsszunk és büszkék lehessünk. A dánoké a legjobb csapat a csoportban, a szélsőik Grönkjaer és Jörgensen pedig talán az egész Eb-mezőnyben a legjobbak.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt