Judit
3 °C
7 °C

A vörösök visszavágnak!

2000.03.14. 19:16
Olaszország örömmámorban úszik a Ferrari tegnapi kettős győzelmét követően. A különböző orgánumok nem győzik dicsérni az istállót, kiemelve Michael Schumacher szerepét.
"Történelmi kettős győzelem"
A újságok címoldalán az olasz istálló sikere a legfőbb téma: Corriere della Sera: "Schumi olyan hideg fejjel vezetett, mint egy frissen tusolt taxisofőr." La Stampa: "Fehér füst és a Scuderia diadalmaskodik. Történelmi kettős győzelem" Il Tempo: "A Ferrari győzött, a McLarenek eltűntek a füstfelhőben."

A sportlapok közül a talán legpatinásabb La Gazzetta dello Sport a legoptimistább: "Verdi melódia", "Nagyszerű" harsogja címeiben, majd így folytatja: "A jövő rózsásnak tűnik. A kettős győzelem után máris a VB.-sikerről álmodhatunk."

A Ferrari pilótái természetesen jóval visszafogottabban, ám nem kevésbé lelkesen beszélnek a sikerről: Michael Schumacher: "Még csak az út elején járunk. Célunk megvalósításáig még kemény ha csatákat kell megvívnunk. A világbajnokság valószínűleg az utolsó pillanatokig nyílt lesz."

A német pilóta az olasz újságíróknak még egy titkot elárult: "A verseny vége felé kisebb vibrálást éreztem a kocsin, amit valószínűleg a gumi okozott. Én azonban annyira aggódtam, hogy nem érem el a célt, hogy azonnal beszélni kezdtem az autóhoz. "Menj, kicsikém, menj! Már midjárt ott vagyunk." - becézgettem. A szép szavak hatottak: győztünk."

A csapattárs Barrichello gondolatai után világossá vált, hogy idén Schuminak nem csak a McLarenekkel kell megküzdenie a világbajnoki koronáért: "Olyan ez az egész, mint egy álom. Én azonban még nem szeretnék felébredni. Brazíliában is hasonló eredményre számítok, csak fordított sorrendben. Én győzök, Michael lesz a második:"

Visszhangok a német sajtóban

Schumacher a célbaérkezés után
"Kirobbanó"
Németországban is az itáliaihoz hasonlóan fogadták a Ferrari sikerét. Természetes azonban, hogy míg délen az istálló, kissé északabbra a hazai pilóta teljesítményét emelték ki.

A Bild, mely tavaly jó néhányszor élesen kritizálta Schumachert, most egy egész oldalt szentel a német győzelmének, "Kirobbanó start" címmel.

A Tagesspiegel mindkét Schumacher fivért dicsőíti, míg a Rhein Zeitung "A vörös öröm bűvöletében" címmel tudósít a futamról.

Fontos kiemelni, hogy egyetlen német lap sem kritizálja élesen sem a McLarent, sem a Mercedest a melbourne-i kudarc miatt.

Ausztráliából való elutazása előtt hétfőn Schumi még egyszer a sajtó nyilvánossága elé állt. Szavait hallva, mintha egy új személyt ismernénk meg. E nyilatkozatában jóval érzelmesebb és emberközelibb hangon beszél, mint eddigi bármikor:

"Szerelmes vagyok az autómba. Az F12000-es a legjobb Ferrari, amit valaha vezettem. Szavakkal nem tudom pontosan kifejezni, milyen érzés a cockpitjában ülni. Egyszerűen szenzációs. Olyan, mint egy tökéletes méretű, kényelmes és szép cipőt viselni. Vagy még inkább mint megtalálni életünk párját: egy férfi az évek során rengeteg nővel találkozik, ám csak egy mellett érezheti ezt az érzést. Ha azt az egyet megtalálja, örökre vele marad."

Michael a hasonlatok végeztével azért visszatért a földre: "A motoron és az aerodinamikán van még mit javítani"- fejezte be mondandóját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?