A vörösök visszavágnak!

2000.03.14. 19:16
Olaszország örömmámorban úszik a Ferrari tegnapi kettős győzelmét követően. A különböző orgánumok nem győzik dicsérni az istállót, kiemelve Michael Schumacher szerepét.
"Történelmi kettős győzelem"
A újságok címoldalán az olasz istálló sikere a legfőbb téma: Corriere della Sera: "Schumi olyan hideg fejjel vezetett, mint egy frissen tusolt taxisofőr." La Stampa: "Fehér füst és a Scuderia diadalmaskodik. Történelmi kettős győzelem" Il Tempo: "A Ferrari győzött, a McLarenek eltűntek a füstfelhőben."

A sportlapok közül a talán legpatinásabb La Gazzetta dello Sport a legoptimistább: "Verdi melódia", "Nagyszerű" harsogja címeiben, majd így folytatja: "A jövő rózsásnak tűnik. A kettős győzelem után máris a VB.-sikerről álmodhatunk."

A Ferrari pilótái természetesen jóval visszafogottabban, ám nem kevésbé lelkesen beszélnek a sikerről: Michael Schumacher: "Még csak az út elején járunk. Célunk megvalósításáig még kemény ha csatákat kell megvívnunk. A világbajnokság valószínűleg az utolsó pillanatokig nyílt lesz."

A német pilóta az olasz újságíróknak még egy titkot elárult: "A verseny vége felé kisebb vibrálást éreztem a kocsin, amit valószínűleg a gumi okozott. Én azonban annyira aggódtam, hogy nem érem el a célt, hogy azonnal beszélni kezdtem az autóhoz. "Menj, kicsikém, menj! Már midjárt ott vagyunk." - becézgettem. A szép szavak hatottak: győztünk."

A csapattárs Barrichello gondolatai után világossá vált, hogy idén Schuminak nem csak a McLarenekkel kell megküzdenie a világbajnoki koronáért: "Olyan ez az egész, mint egy álom. Én azonban még nem szeretnék felébredni. Brazíliában is hasonló eredményre számítok, csak fordított sorrendben. Én győzök, Michael lesz a második:"

Visszhangok a német sajtóban

Schumacher a célbaérkezés után
"Kirobbanó"
Németországban is az itáliaihoz hasonlóan fogadták a Ferrari sikerét. Természetes azonban, hogy míg délen az istálló, kissé északabbra a hazai pilóta teljesítményét emelték ki.

A Bild, mely tavaly jó néhányszor élesen kritizálta Schumachert, most egy egész oldalt szentel a német győzelmének, "Kirobbanó start" címmel.

A Tagesspiegel mindkét Schumacher fivért dicsőíti, míg a Rhein Zeitung "A vörös öröm bűvöletében" címmel tudósít a futamról.

Fontos kiemelni, hogy egyetlen német lap sem kritizálja élesen sem a McLarent, sem a Mercedest a melbourne-i kudarc miatt.

Ausztráliából való elutazása előtt hétfőn Schumi még egyszer a sajtó nyilvánossága elé állt. Szavait hallva, mintha egy új személyt ismernénk meg. E nyilatkozatában jóval érzelmesebb és emberközelibb hangon beszél, mint eddigi bármikor:

"Szerelmes vagyok az autómba. Az F12000-es a legjobb Ferrari, amit valaha vezettem. Szavakkal nem tudom pontosan kifejezni, milyen érzés a cockpitjában ülni. Egyszerűen szenzációs. Olyan, mint egy tökéletes méretű, kényelmes és szép cipőt viselni. Vagy még inkább mint megtalálni életünk párját: egy férfi az évek során rengeteg nővel találkozik, ám csak egy mellett érezheti ezt az érzést. Ha azt az egyet megtalálja, örökre vele marad."

Michael a hasonlatok végeztével azért visszatért a földre: "A motoron és az aerodinamikán van még mit javítani"- fejezte be mondandóját.