Benetton

2000.03.17. 21:32
Luciano Benetton olasz divatmágnás 1986-ban alapította istállóját, mely már a debütálás évében győzelmet aratott, s azóta is a Forma-1 élmezőnyébe tartozik. Legnagyobb sikerét 1994-ben és 95-ben aratta az olasz team, mikor is Michael Schumacher révén, Flavio Briatore csapatfőnök vezetésével előbb az egyéni, majd a konstruktőr VB. címet is megszerezte. Schumi távozásával azonban minden megváltozott: 96 óta az ,,angolasz" (az autót már Angliában fejlesztik) alakulat mindössze egyszer tudott győzni.
Az utóbbi két évben, leginkább a gyenge kasztni-motor (Supertec) kombináció miatt nem tündököl az istálló. (A tavaly megszerzett 16 pontja történetének leggyengébb teljesítményét jelenti.) Ezen kívül az autóversenyzésben abszolút tapasztalatlan Rocco Benetton (Luciano fia) csapatvezetői kinevezése sem volt telitalálat. Az eddigi főkonstruktőrnek, Nick Worthnek pedig két év alatt sem sikerült ütőképes kasztnit terveznie, így idén már egy kisebb ,,tudóscsoport" elképzelései alapján készült el a B200-as kódjelű rakéta.

A pilóták, - Fisichella és Wurz - akik legkevésbé felelősek a sorozatos kudarcokért, 2000-ben is a színes alakulatot fogják erősíteni.

A legfőbb támogató továbbra is a Mild Seven japán dohánygyár marad, így a pénzzel nem lesz gond.

Az új kocsi teszteken nyújtott közepes teljesítményét látva azonban a Benetton família idén sem számíthat a tavalyiaknál sokkal jobb eredményekre.