Judit
2 °C
7 °C

Vita az új depo-szabályokról

2000.04.17. 19:58 Módosítva: 2000-04-17 19:58:00
Szerda óta Silverstone-ban tesztel a száguldó cirkusz mezőnye. Az első két napon az esős időjárás miatt érdemi munkát egyik csapatnak sem sikerült végeznie. A pályán történt ,,legérdekesebb" események a BAR istálló pilótáihoz fűződtek. Zonta a Stowe kanyarban szenvedett látványos balesetet, melynek következtében egy ujja eltört. Csapattársa, Villeneuve pedig egy pályára keveredett rókát gázolt halálra. A többiek, szinte kivétel nélkül, inkább az új, depóbeli szabályokat tanulták.

A jövő hét végi Brit Nagydíjon ugyanis már nem lehet használni azt a szoftvert, mely a boxbahajtáskor egyetlen gomb megnyomásával a motor fordulatszámát olyan mértékűre korlátozza, hogy az autó ne léphesse túl a megengedett sebességet.(60, ill. 80 Km/h) Az új rendelet bevezetése a pilóták körében nem aratott osztatlan sikert: majd' mindenkinek godjai voltak az ideális tempó eltalálásával. David Coulthard és Michael Schumacher nyilatkozataikban is kitértek a kérdésre: ,,A versenyzőknek a kerékcserék során már így is sok dologra kell összpontosítaniuk. Én, ha még a kilométerórámat is figyelnem kell, nem tudom garantálni sem a saját, sem a rivális csapatok szerelőinek a biztonságát. Arról nem is beszélve, hogy a visszaállás során is ügyelnem kell, nehogy egy másik, szintén épp a boxutcában haladó autónak ütközzem." - mondta a német pilóta.

A bírálatokat hallva az FIA is kezd meginogni az új szabályt illetően: Max Mosley elnök bejelentette, hogy a szövetség hétfőn újra tárgyalja az ügyet, s nem lehetetlen, hogy megváltoztatja korábbi döntését.

A hét legszomorúbb híre azonban a Jaguar csapathoz fűződik. Jackie Stewart, a team volt tulajdonosa csütörtökön nyilvánosságra hozta, hogy fia, Paul, vastagbél rákban szenved, ezért nem tudja tovább ellátni feladatait az istállónál. A 34 esztendős ifjabb Stewart már el is utazott egy minnesotai klinikára, hogy megkezdjék a kemoterápiás kezelést. A volt háromszoros világbajnok hozzátette még, hogy az orvosok bizakodóak a teljes gyógyulást illetően.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?