Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Coulthard: 'megvolt a plusz egy százalék'

2000.04.25. 20:36
Angliában örömmel fogadta a közvélemény, hogy valakinek végre sikerült megállítania Schumachert. Az pedig, hogy ez épp egy angol csapat és egy skót pilóta közösen elért győzelmét jelentette, mégtovább növelte a boldogságot.
Vasárnap megvolt ez az egy százaléknyi plusz
A futam után mindkét McLaren-pilóta a mikrofonok elé állt, s elárult néhány, korábban még el nem hangzott "titkot" :

"Néhány nappal a verseny előtt találkoztam Nigel Mansellel. Bíztatott, azt mondta, ha csak egy százalékkal jobban hinnék a képességeimben, már jóval többször is győzhettem volna. Szerencsére vasárnap megvolt ez az egy százaléknyi plusz: nyertem."- mondta Coulthard.

"Belülről azonban nem volt olyan sima a nagydíj, mint amilyennek a pálya széléről látszott. Már csak tizenöt kör volt hátra, mikor észrevettem, hogy a váltóm nem működik tökéletesen. Azt gondoltam, hogy beragadok valamelyik fokozatban, s veszítek. Bevallom, ekkor majdnem elsírtam magam. Szerencsére azonban az autó kibírta a végéig.

A következő állomás Barcelona, ahol az utóbbi években jól szerepeltünk. Bízom benne, hogy idén sem lesz ez másként."-fejezte be az immár hétszeres futamgyőztes skót.

Hakkinen, a McLaren másik versenyzője már közel sem volt ilyen boldog: "A kettős győzelem kétségtelenül fantasztikus eredmény a csapatnak, nekem azonban nem. Sajnos a reggeli bemelegítés előtt problémám volt az autómmal, így sok időt elveszítettem, és nem tudtam tökéletesen beállítani a kasztnit Az első tankolásom alatt kicsit javítottak rajta a mérnökök, de nem mondhatnám, hogy könnyebb lett vezetni."

A csapat részéről Norbert Haug mondta el véleményét: "Nem vagyok varázsló, nem tudom megmondani, hogy David megnyeri-e a világbajnokságot. Az azonban biztos, hogy az adottságai megvannak a végső sikerhez is. A team számára mindegy, hogy ő vagy Mika lesz-e a győztes."

Olaszországban már nem ilyen önfeledtek a kommentárok, a sajtó és a Ferrari is igyekszik a vereség pozitív oldalát kiemelni:

"Elvesztett csata, azaz inkább majdnem megnyert"-írja főcímében a La Gazzetta dello Sport. Az olasz lap arra utal, hogy Coulthard győzelmével Hakkinen négy újabb pontot elveszített a világbajnoki címért folyó küzdelemben.

"Kár, hogy nem Barrichello győzött, megérdemelte volna az első helyet"
Michael Schumacher nyilatkozata pedig szintén azt tükrözi, hogy nem tragédia a mostani harmadik hely: "Nem nyerhetünk meg minden versenyt. Harmadiknak lenni, mikor rosszul mennek a dolgok, tökéletes eredmény. Az elrontott rajtom döntően befolyásolta a további eseményeket, Ralffal és Villeneuve-vel azonban semmi probléma nem volt: mindkettőjükkel remek csatát vívtam. Csak magamat okolhatom, hisz a startnál három helyet visszacsúsztam.

Kár, hogy nem Barrichello győzött, megérdemelte volna az első helyet. Coulthard pedig, ha továbbra is így vezet, akár a világbajnokságba is beleszólhat. Barcelonában újra gyorsak leszünk, sokakat meglepünk majd."- fejezte be a pontverseny vezetője.

A nap legszomorúbb pilótája valószínűleg Rubinho volt, aki alatt idén már másodszor ment tönkre a Ferrari: "Bebizonyítottam, hogy képes vagyok győzni, s nem csak azért jöttem a Ferrarihoz, hogy Schumachernek segítsek. Remélem a mai eset többé nem fog megtörténni. Kellemetlen érzés, hogy mindig csak az én autóm robban le, azonban biztos vagyok benne, hogy minden hamarosan jóra fordul."

A Brit Nagydíjat a Ferrari szemszögéből valószínűleg Luca di Montezemolo, az olasz istálló elnöke foglalta össze a legtalálóbban: "Futballnyelven szólva nulla-nullát játszottunk idegenben, ami nem rossz eredmény."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?