Coulthard: 'megvolt a plusz egy százalék'

2000.04.25. 20:36
Angliában örömmel fogadta a közvélemény, hogy valakinek végre sikerült megállítania Schumachert. Az pedig, hogy ez épp egy angol csapat és egy skót pilóta közösen elért győzelmét jelentette, mégtovább növelte a boldogságot.
Vasárnap megvolt ez az egy százaléknyi plusz
A futam után mindkét McLaren-pilóta a mikrofonok elé állt, s elárult néhány, korábban még el nem hangzott "titkot" :

"Néhány nappal a verseny előtt találkoztam Nigel Mansellel. Bíztatott, azt mondta, ha csak egy százalékkal jobban hinnék a képességeimben, már jóval többször is győzhettem volna. Szerencsére vasárnap megvolt ez az egy százaléknyi plusz: nyertem."- mondta Coulthard.

"Belülről azonban nem volt olyan sima a nagydíj, mint amilyennek a pálya széléről látszott. Már csak tizenöt kör volt hátra, mikor észrevettem, hogy a váltóm nem működik tökéletesen. Azt gondoltam, hogy beragadok valamelyik fokozatban, s veszítek. Bevallom, ekkor majdnem elsírtam magam. Szerencsére azonban az autó kibírta a végéig.

A következő állomás Barcelona, ahol az utóbbi években jól szerepeltünk. Bízom benne, hogy idén sem lesz ez másként."-fejezte be az immár hétszeres futamgyőztes skót.

Hakkinen, a McLaren másik versenyzője már közel sem volt ilyen boldog: "A kettős győzelem kétségtelenül fantasztikus eredmény a csapatnak, nekem azonban nem. Sajnos a reggeli bemelegítés előtt problémám volt az autómmal, így sok időt elveszítettem, és nem tudtam tökéletesen beállítani a kasztnit Az első tankolásom alatt kicsit javítottak rajta a mérnökök, de nem mondhatnám, hogy könnyebb lett vezetni."

A csapat részéről Norbert Haug mondta el véleményét: "Nem vagyok varázsló, nem tudom megmondani, hogy David megnyeri-e a világbajnokságot. Az azonban biztos, hogy az adottságai megvannak a végső sikerhez is. A team számára mindegy, hogy ő vagy Mika lesz-e a győztes."

Olaszországban már nem ilyen önfeledtek a kommentárok, a sajtó és a Ferrari is igyekszik a vereség pozitív oldalát kiemelni:

"Elvesztett csata, azaz inkább majdnem megnyert"-írja főcímében a La Gazzetta dello Sport. Az olasz lap arra utal, hogy Coulthard győzelmével Hakkinen négy újabb pontot elveszített a világbajnoki címért folyó küzdelemben.

"Kár, hogy nem Barrichello győzött, megérdemelte volna az első helyet"
Michael Schumacher nyilatkozata pedig szintén azt tükrözi, hogy nem tragédia a mostani harmadik hely: "Nem nyerhetünk meg minden versenyt. Harmadiknak lenni, mikor rosszul mennek a dolgok, tökéletes eredmény. Az elrontott rajtom döntően befolyásolta a további eseményeket, Ralffal és Villeneuve-vel azonban semmi probléma nem volt: mindkettőjükkel remek csatát vívtam. Csak magamat okolhatom, hisz a startnál három helyet visszacsúsztam.

Kár, hogy nem Barrichello győzött, megérdemelte volna az első helyet. Coulthard pedig, ha továbbra is így vezet, akár a világbajnokságba is beleszólhat. Barcelonában újra gyorsak leszünk, sokakat meglepünk majd."- fejezte be a pontverseny vezetője.

A nap legszomorúbb pilótája valószínűleg Rubinho volt, aki alatt idén már másodszor ment tönkre a Ferrari: "Bebizonyítottam, hogy képes vagyok győzni, s nem csak azért jöttem a Ferrarihoz, hogy Schumachernek segítsek. Remélem a mai eset többé nem fog megtörténni. Kellemetlen érzés, hogy mindig csak az én autóm robban le, azonban biztos vagyok benne, hogy minden hamarosan jóra fordul."

A Brit Nagydíjat a Ferrari szemszögéből valószínűleg Luca di Montezemolo, az olasz istálló elnöke foglalta össze a legtalálóbban: "Futballnyelven szólva nulla-nullát játszottunk idegenben, ami nem rossz eredmény."