Coulthard újra a volán mögött

2000.05.05. 20:24
Pénteken a Spanyol Nagydíj szabadedzésén David Coulthard a keddi repülőgépszerencsétlensége óta először ült F-1-es autóba.
A skót pilótán látszólag nem hagyott nyomot a baleset
A skót pilótán látszólag nem hagyott nyomot a baleset: a tréning folyamán kiegyensúlyozottan vezetett, s az ötödik helyet szerezte meg. A tragédiával kapcsolatban azonban, teljesen érthetően, nem volt hajlandó nyilatkozni. Csupán egy kommünikét olvasott föl, melyben megköszönte a lyoni mentőalakulatoknak a gyors segítséget, és együttérzését fejezte ki a két elhunyt pilóta családjának. Valamint megerősítette, hogy mind szellemileg, mind fizikailag százszázalékos állapotban érzi magát, ezért mindenképpen rajthoz áll a vasárnapi futamon.

A pilótát természetesen még csütörtökön megvizsgálta Sid Watkins a Forma-1 orvosa, aki szintén mindent rendben talált Daviddel kapcsolatban. "Az autóversenyzők hihetetlenül gyorsan képesek túltenni magukat bármilyen baleseten. Hozzá vannak szokva a veszélyhez, s fel vannak készülve a legrosszabbra is, ezért egy ilyen szerencsétlenség kisebb megrázkódtatás a számukra, mint egy hétköznapi embernek."- mondta dr. Watkins.

Kétséges volt a részvétele a Spanyol G.P.-n Villeneuve-nek is, ám a kanadai pilóta végül az indulás mellett döntött. " Nálunk a tengerentúlon a jégkorong a nemzeti sport, melyben a játékosok, ha kell akár törött bordával is végigjátszanak egy mérkőzést. Én is szeretek hokizni, így ismerem a fájdalmat is. Barcelonában valószínűleg összeszorított fogakkal kell vezetnem, de küzdeni fogok, elindulok a versenyen és remélem be is fejezem azt."-nyilatkozta Villeneuve.

A pénteki szabadedzésen egyébként M.Schumacher volt a leggyorsabb, megelőzve öccsét, Ralfot, valamint csapattársát Barrichellot. Trulli lett a negyedik, mögötte Coulthard, Button, Hakkinen sorrend alakult ki.

Villeneuve-ön érződött, hogy nem egészséges: erejéből csak a huszonegyedik helyre futotta.