Michael Schumacher Hrutka Jánossal edzett

2000.05.17. 23:24
A Forma-1 pilótái már javában készülődnek a vasárnapi Európa Nagydíjra. Michael Schumacher például kedden a magyar válogatott Hrutka János labdarúgócsapatával, az 1.FC Kaiserslauternnel edzett.
"Számomra a futball a legjobb kikapcsolódás"
,,Számomra a futball a legjobb kikapcsolódás, ez lazít el leginkább egy-egy hosszú versenyhétvége előtt, ezért vagyok ma itt"-nyilatkozta a kétszeres F-1-es világbajnok. (Természetesen a közös játéknak más oka is volt: mind Schuminak, mind a bundesliga csapatnak ugyanaz a cég a főszponzora.)

A Ferrari első számú pilótája jól mozgott, gólt lőtt és gólpasszt adott a tréning során, melynek végeztével már hétvégi esélyeiről is beszélt. ,,Az autóm van olyan jó, hogy a Nürburgringen a dobogó legfelső fokán végezzek. Bár az utóbbi két nagydíj nem úgy alakult, mint azt szerettem volna, még mindig tetemes előnnyel vezetek a világbajnokságban, s nem tartok tőle, hogy ez az előny esetleg vasárnap elveszik. A McLarenek az elmúlt hónapban remekül szerepeltek, de szerintem hazai pályán megszakítom a pozitív sorozatukat.

"Hakkinen a legnagyobb ellenfelem"
Schumi értékelte a McLaren pilótáit is: ,,Hakkinen gyors, egyenletesen jó teljesítményre képes pilóta. Ő a legnagyobb ellenfelem. Coulthard azonban már nem ennyire kiegyensúlyozott, többször hibázik és a szerencse is gyakran elpártol tőle, bár kétségtelen, hogy néha csodás dolgokat művel az aszfalton."

A Scumacher családhoz kapcsolódó hír még, hogy a két fivér kibékült barcelonai afférjuk után. ,,Újra minden olyan, mint régen. A pályán kívül folyton hülyéskedünk a bátyámmal, úgy viselkedünk, mint két kis kamasz."- mondta a kis Schumi, azaz Ralf.

A vasárnapi Nürburgringen rendezendő Európa Nagydíjra egyébként már minden jegy elkelt. A pénteki és szombati edzésekre száz-százezer, míg a futamra kétszázötezer(!) nézőt várnak a szervezők.