Natália
1 °C
7 °C

Monte Carlo már készen áll

2000.06.01. 23:19
Vasárnap a versenyek versenyével, a Monacoi Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es világbajnoki sorozat. A csapatok természetesen már a helyszínen készülődnek az eseményre, hiszen a megszokottal ellentétben a hercegségben - régi hagyomány szerint - az első szabadedzéseket csütörtökön rendezik.
Péntek protokoll napnak számít, a pilóták ekkor többnyire a szponzorok által szervezett fogadásokon vesznek részt, illetve találkoznak a futamra kilátogató szupersztárokkal. Több neves színész, sportoló, topmodell - Sylvester Stallone, Diego Maradona, Naomi Campbell - és közéleti egyéniség is kötelezőnek érzi a részvételt, mert az évek során ,,Monte Carlo" olyan társadalmi eseménnyé vált, amit nem szabad kihagyni.

Jenson Buttont a versenyen bizonyára nem gyorshajtásért fogják lefényképezni
Biztosan nem hagyja ki a futamot Jenson Button sem, aki a hétvégén közelebbről is megismerkedhetett a francia rendőrség néhány képviselőjével. A Williams újonc pilótája ugyanis a nogaroi tesztelés után éppen Monacoba igyekezett, mikor személyautóját kétszázhuszonnyolc kilométer/órás tempónál lefényképezték, majd természetesen megállásra kötelezték. A százharmincas megengedett határ túllépése miatt Buttont 5000 frank-ra büntették. Jenson minden bizonnyal rögtön ki is fizette volna az összeget, ám nem volt nála elegendő készpénz. Nem volt mit tenni, a húszéves brit a rendőrök kíséretében kénytelen volt fölkeresni egy bankjegyautomatát, amelyből megszerezhette a szükséges bankókat, majd kifizethette a büntetést.

A francia csendőrök az eset után elmondták, hogy Button a procedúra során igen szimpatikusan és előzékenyen viselkedett, olyannyira, hogy a hivatalos teendőik végeztével még egy kávéra is meghívták a fiatal pilótát.

Michael Schumacher is aktívan készül a vasárnapi viadalra. Ő azonban nem a közutakon, inkább a futballpályán száguldozik. Hétfőn este egy Monte Carloban rendezett jótékonysági mérkőzésen csapata 3-2-es győzelmet aratott Albert monacoi herceg ,,all-star" csapata ellen. A pilótaválogatott góljait - melyben azért helyet kapott néhány vendégjátékos is - Giancaro Fisichella, az ex-profi futballista, Marco De Marchi és a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo fia, Matteo szerezték. Az ellenfél csapatából a sokszoros olasz válogatott Altafini, illetve a Ferrari volt F-1-es versenyzője, Ivan Capelli tűnt ki egy-egy góljával.

A gálán, melynek bevételét egy madagaszkári iskola építésére fordítják, többek között részt vett még Max Biaggi, motorversenyző és Frank Rijkaard, a holland válogatott szövetségi kapitánya is.

Végül még egy Buttont érintő hír. Juan Pablo Montoya, akit a pletykák szerint Frank Williams csapatfőnök a 2001-es szezonra akar szerződtetni az angol pilóta helyére, tovább növelte trófeagyűjteményét. A CART sorozat tavalyi bajnoka vasárnap este - első próbálkozásra, amelyre 1966-óta nem volt példa - megnyerte az indianapolisi 500 mérföldes futamot.

Lehet, hogy a nagy diadal F-1-es szerződést ér majd?

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?