Monte Carlo már készen áll

2000.06.01. 23:19
Vasárnap a versenyek versenyével, a Monacoi Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es világbajnoki sorozat. A csapatok természetesen már a helyszínen készülődnek az eseményre, hiszen a megszokottal ellentétben a hercegségben - régi hagyomány szerint - az első szabadedzéseket csütörtökön rendezik.
Péntek protokoll napnak számít, a pilóták ekkor többnyire a szponzorok által szervezett fogadásokon vesznek részt, illetve találkoznak a futamra kilátogató szupersztárokkal. Több neves színész, sportoló, topmodell - Sylvester Stallone, Diego Maradona, Naomi Campbell - és közéleti egyéniség is kötelezőnek érzi a részvételt, mert az évek során ,,Monte Carlo" olyan társadalmi eseménnyé vált, amit nem szabad kihagyni.

Jenson Buttont a versenyen bizonyára nem gyorshajtásért fogják lefényképezni
Biztosan nem hagyja ki a futamot Jenson Button sem, aki a hétvégén közelebbről is megismerkedhetett a francia rendőrség néhány képviselőjével. A Williams újonc pilótája ugyanis a nogaroi tesztelés után éppen Monacoba igyekezett, mikor személyautóját kétszázhuszonnyolc kilométer/órás tempónál lefényképezték, majd természetesen megállásra kötelezték. A százharmincas megengedett határ túllépése miatt Buttont 5000 frank-ra büntették. Jenson minden bizonnyal rögtön ki is fizette volna az összeget, ám nem volt nála elegendő készpénz. Nem volt mit tenni, a húszéves brit a rendőrök kíséretében kénytelen volt fölkeresni egy bankjegyautomatát, amelyből megszerezhette a szükséges bankókat, majd kifizethette a büntetést.

A francia csendőrök az eset után elmondták, hogy Button a procedúra során igen szimpatikusan és előzékenyen viselkedett, olyannyira, hogy a hivatalos teendőik végeztével még egy kávéra is meghívták a fiatal pilótát.

Michael Schumacher is aktívan készül a vasárnapi viadalra. Ő azonban nem a közutakon, inkább a futballpályán száguldozik. Hétfőn este egy Monte Carloban rendezett jótékonysági mérkőzésen csapata 3-2-es győzelmet aratott Albert monacoi herceg ,,all-star" csapata ellen. A pilótaválogatott góljait - melyben azért helyet kapott néhány vendégjátékos is - Giancaro Fisichella, az ex-profi futballista, Marco De Marchi és a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo fia, Matteo szerezték. Az ellenfél csapatából a sokszoros olasz válogatott Altafini, illetve a Ferrari volt F-1-es versenyzője, Ivan Capelli tűnt ki egy-egy góljával.

A gálán, melynek bevételét egy madagaszkári iskola építésére fordítják, többek között részt vett még Max Biaggi, motorversenyző és Frank Rijkaard, a holland válogatott szövetségi kapitánya is.

Végül még egy Buttont érintő hír. Juan Pablo Montoya, akit a pletykák szerint Frank Williams csapatfőnök a 2001-es szezonra akar szerződtetni az angol pilóta helyére, tovább növelte trófeagyűjteményét. A CART sorozat tavalyi bajnoka vasárnap este - első próbálkozásra, amelyre 1966-óta nem volt példa - megnyerte az indianapolisi 500 mérföldes futamot.

Lehet, hogy a nagy diadal F-1-es szerződést ér majd?