Coulthard volt a leggyorsabb

2000.07.29. 16:23
David Coulthard pályafutása során tizenegyedszer szerezte meg a pole pozíciót a Német Nagydíj időmérő edzésén. A tréningen, amely hol esős, hol száraz körülmények között zajlott, Michael Schumacher remek hajrával az utolsó pillanatban szerezte meg a második kockát. A harmadik helyről Fisichella, mellőle pedig Mika Hakkineen indulhat. Frentzen tizenhetedik és Barrichello tizennyolcadik ideje első látásra meglepetést jelenthet, pedig a végén még örültek is neki...
Vasárnap Coulthard indul az első kockáról
Hockenheim közel van Spielberghez, s ez már az időjárásból is látszik. A két héttel ez előtti időmérőhöz hasonlóan most is lóg az eső lába. Pontosabban szinte - néhány kóbor csepp formájában - már földet is ért. Emiatt természetesen az összes pilóta a boksz végén sorakozik, hogy még a nagy zuhi előtt értékelhető kört futhasson.

Ez Coulthardnak sikerül a legjobban, aki 1:45:697-en állítja meg a stoppert. Hakkinen a második, majd' másfél szekundummal lemaradva, Michael Schumachert mindössze egyetlen ezreddel megelőzve. Az első hat további sorrendje: De La Rosa, Trulli, Wurz.

Vannak azonban, akiknek gondot okoz a hirtelen jött zápor. Fisichella és Barrichello is a víz áldozatává válik, így nem sikerül gyors kört futniuk, azaz még nem kvalifikálják magukat a holnapi futamra.

Úgy húsz perc után csendesedni kezd az égi áldás, s ezt Fisichella remekül kihasználja: első gyors körével - 1:47:130 - máris a második kockára zárkózik fel. Amint visszatér a boxba, azonnal újra szakadni kezd, s egy jó ideig nem is hagyja abba.

Michael Schumachernek az utolsó pillanatban sikerült megszereznie a második helyet
Ekkor valószínűleg Barrichello és Frentzen izgulnak a legjobban, hiszen nincs a 107 százalékos szabályon belüli körük. Jobban mondva Frentzennek van, de mivel legelső felvezető fordulójában két sikánt is levágott, s ezzel több pilótát a pályán kívül előzött meg, a versenybizottság törölte eddigi teljesítményét.

Valamivel több mint félóra után újra kezd előbukkanni a nap, s lassacskán a pilóták is kedvet kapnak egy kis ,,fürdéshez". Az aszfalt azonban nagyon lassan szárad, így javítást egyáltalán nem jegyezhetünk föl.

Csupán két perc van még, mikor Frentzen megfutja a szintidőt, s csupán egy, amikor Barrichello is hasonlóképpen cselekszik. Talán erre mondják, hogy egy hajszálon múlott...

De ekkor még nincs vége az izgalmaknak: Schumi egyedüliként javítva a még mindig jócskán nedves pályán - már jóval túl az egy órán - az első sorba löki Ferrariját! Ugye nem kell leírnom, hogyan reagál százezer német rajongója...

A holnapi futamnak tehát Coulthard, Schumacher, Fisichella, Hakkinen, De La Rosa, Trulli felállásban vág neki a mezőny.

Szerintem ha esik, ha fúj, mindenképpen remek versenyt láthatunk majd!

A rajtrács
1. Coulthard M. Schumacher
2. Fisichella Hakkinen
3. De La Rosa Trulli
4. Wurz Herbert
5. Villeneuve Irvine
6. Verstappen Zonta
7. Heidfeld R.Schumacher
8. Salo Button
9. Frentzen Barrichello
10. Diniz Alesi
11. Mazzacane Gené