Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nyilatkozatok a Német Nagydíj után

2000.07.31. 15:17
Rubens Barrichello élete 124.(!) versenyén, az idei német nagydíjon először tudott nyerni. Teljesítményének értékét növeli, hogy a tizennyolcadik kockáról vágott neki a futamnak, ám így is őt intették le elsőként. Rubinho mögött a két McLaren pilóta végzett, Hakkinen, Coulthard sorrendben. Az alábbi összeállításban a pilóták és a sajtó véleményét olvashatják.
Rubens Barrichello:
,,Még mindig nem hiszem el, hogy végre győzni tudtam. Minden csodásan alakult. A boxból az utolsó körökben beszóltak, hogy ha tarom ezt a tempót, Mika nem tud utolérni. Igen nehéz volt vezetni, hiszen a stadionban szakadt az eső, az erdőben azonban teljesen száraz volt a pálya. A győzelmemet Ayrton Sennának ajánlom, aki 1984-től kezdve a legtöbbet segített abban, hogy eljuthassak idáig."

Rubens Barrichello
Még mindig nem hiszem el
Mika Hakkinen:
,,A startom egyszerűen fantasztikusan sikerült! Szerintem még soha nem rajtoltam ilyen jól. Ha nem kezd el zuhogni, valószínűleg én győztem volna, de azért a második hely sem rossz eredmény. Talán ha nem cserélem le a száraz abroncsokat, akkor most tíz ponttal több állna a nevem mellett, viszont a slickkel könnyen ki is csúszhattam volna."

David Coulthard:
,,A rajtom eléggé elrontottam, viszont a versenyt nem ekkor, hanem a kerékcserék során vesztettem el. Kár, hogy a csapat egyszerre csak egy autón tud kereket cserélni... Nem tudtam megelőzni Schumachert, viszont nagyon közel kerültem hozzá. A szezon hátralévő versenyei biztosan izgalmasan alakulnak majd."

Michael Schumacher:
,,Boldog vagyok, hogy Rubens győzött. Viszont dühít, hogy sorozatban másodszor löknek ki a pályáról! A rajtnál Coulthard keresztbe mozgott előttem, de neki semmi köze a balesetemhez, nem ő volt a hibás. Fisichella hibázott, mert későn fékezett, így belém jött.
Úgy érzem, Budapesten újra jól szerepelhetek, ha csak ki nem löknek..."

Giancarlo Fisichella:
,,A balesetnél nem én voltam a hibás: Schumacher egyszerűen bevágott elém, lehetetlen volt kikerülnöm, s már fékezni sem volt időm. Sajnálom, hogy így alakult, én semmi rosszat nem akartam okozni neki." Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke:
,,Hihetetlen verseny volt. Barrichello számára támadó taktikát eszeltünk ki, ami be is jött. Rubens csupa jó döntést hozott, ezért győzhetett. Schumacher balesete természetesen bosszant, azonban a két vb.-küzdelmet még mindig mi vezetjük."

Sajtóreakciók :
Olaszország, Corriere della Sera:
,,Barrichello mesterit alkotott"

La Repubblica:
,,Most már Schumacher a probléma. A tifosok szurkolnak neki, de nem szeretik." - főcím valószínűleg arra utal, hogy Barrichello tegnapi győzelmével elméletileg - a némethez hasonlóan - a világbajnoki címért versenyezhet. Ha pedig így történik, a drukkerek inkább őt, semmint Schumachert támogatnák a küzdelemben.

Tuttosport:
,,Mítikus! Kedves Ayrton, Rubens a te tanítványod!"

Anglia:
Guardian:
,,A Ferrari győzelemmé változtatta a tragédiát"

S végül nézzük a Times szalagcímét, mely Schumacher keresztbevágós startolási technikájára utal, illetve arra, hogy Coulthard által önmaga csapdájába esett: ,,Schuminak most saját keserű piruláiból kellet bevennie egy szemet."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?