Nyilatkozatok a Német Nagydíj után

2000.07.31. 15:17
Rubens Barrichello élete 124.(!) versenyén, az idei német nagydíjon először tudott nyerni. Teljesítményének értékét növeli, hogy a tizennyolcadik kockáról vágott neki a futamnak, ám így is őt intették le elsőként. Rubinho mögött a két McLaren pilóta végzett, Hakkinen, Coulthard sorrendben. Az alábbi összeállításban a pilóták és a sajtó véleményét olvashatják.
Rubens Barrichello:
,,Még mindig nem hiszem el, hogy végre győzni tudtam. Minden csodásan alakult. A boxból az utolsó körökben beszóltak, hogy ha tarom ezt a tempót, Mika nem tud utolérni. Igen nehéz volt vezetni, hiszen a stadionban szakadt az eső, az erdőben azonban teljesen száraz volt a pálya. A győzelmemet Ayrton Sennának ajánlom, aki 1984-től kezdve a legtöbbet segített abban, hogy eljuthassak idáig."

Rubens Barrichello
Még mindig nem hiszem el
Mika Hakkinen:
,,A startom egyszerűen fantasztikusan sikerült! Szerintem még soha nem rajtoltam ilyen jól. Ha nem kezd el zuhogni, valószínűleg én győztem volna, de azért a második hely sem rossz eredmény. Talán ha nem cserélem le a száraz abroncsokat, akkor most tíz ponttal több állna a nevem mellett, viszont a slickkel könnyen ki is csúszhattam volna."

David Coulthard:
,,A rajtom eléggé elrontottam, viszont a versenyt nem ekkor, hanem a kerékcserék során vesztettem el. Kár, hogy a csapat egyszerre csak egy autón tud kereket cserélni... Nem tudtam megelőzni Schumachert, viszont nagyon közel kerültem hozzá. A szezon hátralévő versenyei biztosan izgalmasan alakulnak majd."

Michael Schumacher:
,,Boldog vagyok, hogy Rubens győzött. Viszont dühít, hogy sorozatban másodszor löknek ki a pályáról! A rajtnál Coulthard keresztbe mozgott előttem, de neki semmi köze a balesetemhez, nem ő volt a hibás. Fisichella hibázott, mert későn fékezett, így belém jött.
Úgy érzem, Budapesten újra jól szerepelhetek, ha csak ki nem löknek..."

Giancarlo Fisichella:
,,A balesetnél nem én voltam a hibás: Schumacher egyszerűen bevágott elém, lehetetlen volt kikerülnöm, s már fékezni sem volt időm. Sajnálom, hogy így alakult, én semmi rosszat nem akartam okozni neki." Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke:
,,Hihetetlen verseny volt. Barrichello számára támadó taktikát eszeltünk ki, ami be is jött. Rubens csupa jó döntést hozott, ezért győzhetett. Schumacher balesete természetesen bosszant, azonban a két vb.-küzdelmet még mindig mi vezetjük."

Sajtóreakciók :
Olaszország, Corriere della Sera:
,,Barrichello mesterit alkotott"

La Repubblica:
,,Most már Schumacher a probléma. A tifosok szurkolnak neki, de nem szeretik." - főcím valószínűleg arra utal, hogy Barrichello tegnapi győzelmével elméletileg - a némethez hasonlóan - a világbajnoki címért versenyezhet. Ha pedig így történik, a drukkerek inkább őt, semmint Schumachert támogatnák a küzdelemben.

Tuttosport:
,,Mítikus! Kedves Ayrton, Rubens a te tanítványod!"

Anglia:
Guardian:
,,A Ferrari győzelemmé változtatta a tragédiát"

S végül nézzük a Times szalagcímét, mely Schumacher keresztbevágós startolási technikájára utal, illetve arra, hogy Coulthard által önmaga csapdájába esett: ,,Schuminak most saját keserű piruláiból kellet bevennie egy szemet."