Árpád
-2 °C
4 °C

Gené a Williamshez szerződött

2000.11.27. 12:25
Marc Gené nem habozott, élt a lehetőséggel, s elfogadta Frank Williams egy évre szóló tesztpilótai szerződését. A fiatal spanyol tulajdonképpen az istálló harmadik számú versenyzője lesz, ugyanis a kontraktusban szerepel, hogy Ralf Schumacher, illetve Juan-Pablo Montoya kényszerű távolmaradása esetén Gené a beugró ember, azaz ő helyettesítheti a "nagyokat". A hispán sofőr csapatváltásával a Minardi körül is némiképp tisztult a levegő, hisz így már biztos, hogy jövőre az olaszoknak legalább egy új pilótájuk lesz.
Alonsonak ötéves szerződése van az olaszokkal, s legnagyobb támogatói között megtalálható Flavio Briatore, a Benetton csapatfőnöke és a Supertec extulajdonosa. Ez utóbbi tisztségéből következően - valószínűleg Alonsóért cserébe - hajlandó közbenjárni a Renaultnál, hogy leányvállalatuk, a már említett Supertec, jövőre lássa el motorokkal a kis faenzai istállót. Ha pedig vannak motorok, akkor szponzor is akadna: a Red Bull szívesen pártolna a Saubertől a Minardihoz.

Marc Gené
Egy pillanatra azonban térjünk még vissza a pilótákhoz. Briatore a fiatal spanyol leigazolását természetesen nem 2001-re, hanem valamivel későbbre, Giancarlo Fisichella vagy Jenson Button távozásának időpontjára tervezi, azaz leghamarabb 2002-re, ugyanis az olasz pilóta kontraktusa akkor jár le. Ez azonban nehezen elképzelhető, hiszen Fisichella távozásával a Renault, aki épp akkor száll majd be saját néven az F-1-be, tapasztalt versenyző nélkül maradna. A tesztelések során azonban a rutin hiánya hátrányt jelentene, így hát nagyobb az esély arra, hogy Alonso 2003-ban, azaz Button távoztakor csatlakozik Briatoréhoz, ám ez még a jövő zenéje...

A Renault nagyon is aktuális problémája azonban a szakemberhiány. A francia cég nem rendelkezik elég versenymérnökkel, ezért a L'Equipe-ben féloldalas álláshirdetést adott föl, melyben az autó- és motorfejlesztés, illetve az istállón belüli más teendők ellátására keres szakembereket. Ha valakinek van kedve, hát ne habozzon...

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?