2001-ben gumiháború

2000.12.19. 09:56
Az elmúlt napokban két részre oszlott a Forma-1 mezőnye: Valenciában a Bridgestone, míg Barcelonában a Michelin csapatai teszteltek. Az előbbiek közül Coulthard, az utóbbiaknál pedig Ralf Schumacher érte el a legjobb időt.
Úgy tűnik, jövőre tényleg lesz értelme a "gumiháború" kifejezést használni a Száguldó Cirkusszal kapcsolatban: a két óriáscég máris kettéosztotta a mezőnyt, hisz a legutóbbi teszteken Valenciában a Bridgestone, Barcelonában pedig az újonc Michelin autói köröztek.

Coulthard ünnepel
Valenciában nem született meglepetés, a három nap során a mclarenes David Coulthard volt a leggyorsabb, ellenfelei - köztük Barrichello a Ferrarival - csupán kocsija hátulját nézhették.

Az ágaskodó paripát hajtó Rubinho kissé elégedetlen volt "hátasával", hiszen többször is műszaki hiba hátráltatta a vágtázásban, azaz rendetlenkedett a Ferrari motorja és elektronikája.

A másik spanyol helyszínen eseménydúsabb volt a tréning, hiszen Michael Schumacher tavalyi pole idejét előbb Fisichella, majd Ralf Schumacher is megjavította. A Michelin tehát jól vizsgázott, ugyanúgy mint ahogy egy sor zöldfülű pilóta is bizonyította rátermettségét. Itt mutatkozott be ugyanis Fernando Alonso a Benetton, Andre Lotterer a Jaguar, illetve Enrique Bernoldi és a CART-pilóta Oriol Servia a Prost volánja mögött. (Utóbbi kettő egyébként eséllyel pályázik a Prost-csapat egyik helyére.) Mind a négy fiatal remekül hajtott, ám közülük is kiemelkedett a mindössze tizenkilenc esztendős Fernando Alonso, aki csupán két tizeddel maradt el a csapat már tapasztaltnak számító, húsz esztendős versenyzőjétől, Jenson Buttontól. Úgy látszik, igaz a mondás: "Húszéveseké a világ!"