Villámigazolás a Forma 1-ben

2001.04.19. 20:27
Lauda és Rahal a Forma-1 történetének valószínűleg leggyorsabb pilótacseréjét hajtotta végre. A De la Rosa-Burti-Mazzacane hármas győztese a spanyol, nagy vesztese az argentin pilóta.
Luciano Burti csütörtökön saját internetes oldalán jelentette be, hogy felbontotta az év végéig szóló szerződését a Jaguarral és a Prosthoz igazolt. Az új kontraktus azonnal érvénybe lép, tehát már az április 29-i Spanyol Nagydíjon Burti vezeti a második Prost-Acert, nem pedig Gaston Mazzacane, aki minden bizonnyal - kényszerű - búcsút mond a Száguldó Cirkusznak.

Előre hozott pilótacsere

Luciano Burti
A Spanyol Nagydíjon már
a Prost-Acert vezeti
Burtit egyébként 2002-ben mindenképp menesztette volna a Jaguar: Niki Lauda, a brit istálló sportigazgatója szerdán elmondta, hogy jövőre a brazil helyét Pedro De La Rosa, a csapat eddigi tesztpilótája veszi át. Mint kiderült azonban a sofőrcserére nem kell nyolc hónapot várni, s a rögtön távozó brazil ülését már jövő vasárnap, Barcelonában elfoglalhatja De La Rosa.

Ügyesen taktikáztak a "nagymenők"

A villámigazolást Lauda és a Jaguar csapatfőnöke, Bobby Rahal irányította, mert mindketten jól tudják, hogy a spanyol klasszisokkal jobb pilóta, mint brazil kollégája. Szerencséjükre a Prostnál gyengébbnél gyengébb produkciókat bemutató Mazzacane helyett a tulajdonos Alain Prost még Burtit is hajlandó egyik autójába ültetni, bár tudja, hogy ő sem lesz sokkal gyorsabb. Ahogy mondani szokták, Prost a kettő közül a kevésbé rossz megoldást választotta...