Montoya harmadszor a rajtrács élén

2001.09.15. 14:49
Juan Pablo Montoya volt a leggyorsabb a Forma 1 Olasz nagydíjának időmérő edzésén, megelőzve Barrichellót és Michael Schumachert. Hakkinen csúnya balesetet szenvedett, de saját lábán hagyta el az összetört McLarent.
A Jaguar is kinyilvánította együtt érzését

Monzában, az Olasz Nagydíj helyszínén szombaton természetesen még mindig az Egyesült Államok elleni terrorista támadás állt a középpontban. A Jaguar ugyanis csatlakozott a Ferrarihoz, csak épp nem az autó orrát, hanem annak felső levegő beömlő nyílását hagyta szponzori feliratok nélkül, koromfeketén.

A Minardi autói csak kétszáz métert bírtak

Juan Pablo Montoya
Maga a tréning furcsa jelenettel kezdődött: először a most debütáló Alex Yoong, majd csapattársa, a szintén minardis Alonso parkolt le mindössze kétszáz méter megtétele után az első sikán mellett. Az ausztrál-olasz istálló autóiban valószínűleg a kuplung ment tönkre.

Az élmezőny tagjainak nem voltak ilyen problémái, s az edzés felénél - addig ugyanis szinte semmi nem történt - Michael Schumacher állt az élre, megelőzve Montoyát, Ralf Schumachert, Trullit, Barrichellót és Hakkinent. Coulthard a másik ezüst nyílban ekkor csak 13. volt, de hamar feljött az ötödik pozícióba.

Montoyát csak követni lehetett

Harmincnyolc perc elteltével Montoya 1:22:431-es időt futott, s átvette a vezetést, majd csakhamar ezt is megjavította, 1:22:216-ra. A kolumbiai mögé meglepetésre Barrichello zárkózott föl, megelőzve csapattársát, Michael Schumachert. A Ferrarikat a fiatalabbik Schumacher követte, majd Trulli és Coulthard zárta az első hatot.

Hakkinen balesete miatt leállították a tréninget

A hetedik kockán Hakkinen állt, ám négy perccel az edzés vége előtt a finn a második Lesmo-kanyarban lefutott az aszfaltról, s keményen a védő korlátnak csapódott. Az ütközés csúnya volt, de szerencsére Hakkinen sértetlenül, saját lábán hagyta el a roncsot.

A tréniget természetesen félbe kellett szakítani, ám annak újraindítását követően az első tízből már senkinek sem sikerült előrébb verekednie magát, így vasárnap - karrierje során, s idén harmadszor - Juan Pablo Montoya indulhat az első rajtkockából.

Barrichello edzésen idén először volt gyorsabb Schumachernél

A dél-amerikai Barrichellóval osztozik az első soron, majd a Schumacher-fivérek, Michael és Ralf következnek. Trulli az ötödik, oldalán Coultharddal, majd Hakkinen, Heidfeld, Raikkönen és De la Rosa zárja a top tizet. Az újoncok közül a prostos Tomas Enge - annak ellenére, hogy kocsija kétszer is felmondta a szolgálatot - a huszadik, míg Alex Yoong a Minardiban a huszonnegyedik helyről indulhat.

Az Olasz GP. rajtsorrendje:

1.Montoya
2.Barrichello
3.M. Schumacher
4.R. Schumacher
5.Trulli
6.Coulthard
7.Hakkinen
8.Heidfeld
9.Raikkönen
10.De la Rosa