Frentzen egy lépésre az Arrowstól

2001.11.13. 14:43
Heinz-Harald Frentzen egy német televíziós társaságnak azt nyilatkozta, hogy az Arrows ajánlatot tett neki, amit ő minden bizonnyal el is fogad. Az angol csapat idei két pilótája közül egynek tehát mindenképp távoznia kell.
Az RTL, német televíziós társaság információi szerint Heinz-Harald Frentzen nagyon közel áll ahhoz, hogy az Arrowshoz szerződjön. A német pilóta a tavalyi szezonban a Jordannél kezdte az idényt, majd miután onnan kirúgták, a Prost GP-nél folytatta a versenyzést. A francia csapatot azonban pénzügyi gondok sújtják mostanában, ezért aligha képes állni Frentzen többmillió dolláros fizetését.

Frentzen az Arrows bázisán járt

"A napokban meglátogattam az Arrows főhadiszállását, s a gyárba is bekukkanthattam. Mindent kifogástalannak találtam, ezért nagyon valószínű, hogy elfogadom Tom Walkinshaw szerződésajánlatát. Alain Prost már hónapok óta azt mondja, hogy a jövő héten rendeződnek a financiális problémák az istállójánál, de eddig még semmi nem történt" - nyilatkozta Frentzen a német tévécsatornának.

Bernoldinak vagy Verstappennek mennie kell

Frentzen Arrowshoz igazolása további kérdéseket vet fel az angol csapat jövő évi pilótakettősét illetően. Enrique Bernoldinak ugyan nincs jövőre is érvényes szerződése, ám mögötte áll a Red Bull cég, mely 2002-ben az Arrows főszponzorává lép elő, azaz furcsa lenne, ha épp ő szorulna ki az istállóból. Jos Verstappennek viszont érvényes kontraktusa van a következő szezonra, így elméletileg ő is biztonságban érezheti magát.

Elméletileg, hiszen elég csak arra visszagondolnunk, hogy egy évvel ez előtt Pedro De La Rosának is írásbeli megállapodása volt az angol alakulattal, mégis menesztette őt Walkinshaw, azért, hogy Bernoldi és vele együtt a Red Bull milliói a csapatához jöjjenek.