Árpád
-2 °C
4 °C

A Jordan remekelt Barcelonában

2002.01.13. 11:49
Pénteken Barcelonában befejeződött az idei Forma-1-es szezon első teszthete, melyen a leggyorsabbak a Jordan pilótái voltak.
Barcelonában pénteken befejeződött a 2002-es Forma-1-es szezon első kollektív tesztje. A legjobb eredmények az utolsó napon születtek, ekkor a Jordanek voltak a leggyorsabbak. A Honda-motoros autóval Fisichella 1:18:522-es időt futott, így több mint hat tizedmásodperccel előzte meg csapattársát, az újonc Takuma Satót. Az olasz ideje igen reménykeltő az ír csapat számára, hiszen csak három tizeddel lassabb Michael Schumacher tavalyi pole pozíciós teljesítményénél.

A Ferrari a Jordanek hátát nézte

Mögöttük a Ferraris Luca Badoer következett - majd' egy szekundummal lemaradva Fisicótól - a Renault-pilóta Jenson Button előtt. Az utolsó nap egyik 2002-es kasztniját hajtó BAR-os Olivier Panis lett az ötödik, két másodperc hátránnyal Fisichellához képest, azonban két tizeddel a csapat tavalyi gépével köröző Anthony Davidson előtt.

A Renault tesztpilótája, Fernando Alonso lett a hetedik, míg a Panishoz hasonlóan szintén 2002-es konstrukciót - Toyotát - kormányzó Mika Salo egy korai motorhiba miatt csak néhány lassabb kört tudott megtenni.

Az erőviszonyok még nem mérhetők föl pontosan

Megjegyzendő még, hogy csütörtökön Eddie Irvine futotta a legjobb időt, ám érdemeit csökkenti, hogy Fisichellánál sokkal lassabb volt, valamint mindezt még a tavalyi kocsival produkálta. Az idei R3-ason ugyanis még bőven van mit tökéletesíteni, ám ez egyaránt igaz az összes modellre, így az idei valós erőviszonyok felmérésére még legalább egy hónapot várnunk kell.

A tesztsorozat a jövő héten, hétfőtől péntekig Valenciában folytatódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?