Schumacher két góllal melegített

2002.07.25. 09:37
Az ötszörös világbajnok duplázott a szerdai foci meccsen, s célja, hogy vasárnap, a hazai nagydíján is ezt tegye, ugyanis Hockenheimben eddig csak egyszer győzött. A Williams-BMW eddig szintén egy sikert aratott a német pályán, ám azt erre az évre átépítették, s a pilótái szerint így csökkentek az esélyeik.
Michael Schumacher és kollégái szerdán lejátszották a télisportok sztárjai ellen szervezett jótékonysági futballmérkőzésüket, melyen összesen 16 gól született. A 3-3-as félidő után 8-8 lett a végeredmény, így a mannheimi stadionba kilátogató 27 ezer nézőnek nem lehetett oka panaszra, hiszen a sportcsillagok mellett remek játékot is láthatott.

"Nagyon jó meccset játszottunk, a nézők is és mi, játékosok is remekül szórakoztunk, ezért mindenki elégedett lehet" - értékelte az estét a lefújás után Michael Schumacher, aki két gólt szerzett.

'Otthon még csak egyszer nyertem'

A Ronaldo cipőjében pályára lépő - érdekes, hogy mindkettőjüknek pont egyforma, 40 és feles lábuk van - középpályás már a hétvégi Német Nagydijjal is foglalkozott.

"Az idei kocsinkat, az F2002-est élvezet vezetni, minden verseny igazán szórakoztató a volán mögött. Hockenheimben eddig még csak egyszer győztem, a vékonyka mérlegemen szeretnék vasárnap javítani, nagyszerű lenne otthon is nyerni" - szólt az ötszörös világbajnok, akit telt ház, 120 ezer néző fogad majd.

Ralf: 'kevés az esély a győzelemre'

A Hockenheimringet egyébként átépítették, a több mint hat kilométeres táv mindössze négykilométerre csökkent, így a futam a közönség számára jobban élvezhető lesz, ám ennek nem mindenki örül.

"Amikor az új vonalvezetésre nézek, bevallom, kissé elszomorodom. Az igaz, hogy így mind a pilóták, mind a nézők jobban szórakoznak, de a régi nyomvonal a Williams-BMW-nek sokkal jobban feküdt. Idén jóval kisebb esélyünk van a győzelemre, mint egy évvel ezelőtt volt" - mondta Ralf Schumacher, aki a bivalyerős BMW-motornak köszönhetően 2001-ben megnyerte a versenyt.

A fiatalabbik Schumacher csapattársa, Juan Pablo Montoya szintén sopánkodott egy kicsit a pályán végzett változtatások miatt.

"Tavaly életem első pole pozícióját ezen a pályán értem el, s bár ez már egy teljesen új aszfaltcsík, idén is szeretnék az élről indulni. Ezt elérhetőnek tartom, ám a győzelemre sajnos nem látok sok esélyt" - nyilatkozta lemondóan a kolumbiai.

Fisichella igen, Frentzen nem

A Német GP-n egyébként valószínűleg visszatér a volánhoz a Franciaországban balesetet szenvedett Giancarlo Fisichella is. Az olaszt csütörtökön megvizsgálja Sid Watkins professzor, s amennyiben mindent rendben talál - ennek az esélye 99 százalék - a Jordan-Honda pilótája ott lehet vasárnap a rajtrácson.

Heinz-Harald Frentzen ezzel szemben minden bizonnyal a francia után a hazai versenyét is kihagyja, ugyanis az Arrows válsága tovább tart, ezért - bár néhány kört az edzéseken valószínűleg megtesznek az angol istálló autói - ismét nem vesznek részt a futamon. Frentzen számára ez azt jelenti, hogy sorozatban másodszor nem indulhat hazájában, mert tavaly épp Hockenheim előtt rúgta ki őt akkori főnöke, Eddie Jordan.