Ecclestone: A Belga Nagydíj visszatérhet

2003.01.30. 14:22
Bernie Ecclestone szerint elképzelhető, hogy jövőre ismét rendeznek Forma-1-es futamot Spában, igaz ehhez módosítani kellene Belgiumban a dohányreklám-tilalomról szóló törvényt. Emellett a csapatoknak is jóvá kéne hagyniuk a 18 versenyből álló világbajnokság tervét.
A Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) vezérkara október huszonnyolcadiki londoni tanácskozásán a csapatok vezetőivel egyeztetve határozott arról, hogy lemondja a spái GP-t. A belga képviselőház december tizedikén 77-71-re leszavazta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tette volna, hogy a dohánytermékek reklámozásának tilalmát minden évben néhány napra felfüggesztve a Forma 1-es Belga Nagydíj 2006-ig "életben" maradjon. Nem sokkal a döntés után került nyilvánosságra a hír, hogy a flamand-vallon ellentét állhatott a háttérben.

Ausztria véglegesen kiesett?

A jelenlegi helyzet szerint 2004-ben már nem rendezik meg az ausztriai viadalt, míg Kína és Bahrein bekapcsolódik az autósport elitkategóriájának vérkeringésébe. (Max Mosley, a FIA elnöke korábban azt sem tartotta kizártnak, hogy elhagyja Európát a versenysorozat.)

Ecclestone örülne a spai versenynek

"Örülnék annak, ha a Belga Nagydíj visszakerülne a naptárba, hiszen az itteni erőpróba nagy hagyományokkal rendelkezik, és a pálya különleges adottságai miatt is rendkívül népszerűek voltak a versenyek. Az már a csapatoktól függ, hogy bővíthetjük-e 18 futamosra a programot" - nyilatkozott a Forma-1 első számú irányítója.