Barrichello: Schumacher is legyőzhető

2003.02.11. 10:44
A Ferrari brazil pilótája idén harcba száll a világbajnoki címért. Tisztában van vele, hogy ehhez elsősorban csapattársát, az ötszörös viléágbajnok Michael Shumachert kell legyőznie, de az eddigi tesztek alapján ezt nem tartja lehetetlennek.
Az elmúlt héten mutatták be az új Ferrarit és még a semleges szakértők is egyetértenek abban, hogy a tavaly viszonylag könnyen megszerzett világbajnoki cím után, idén is az olasz istálló vb legnagyobb esélyese.

Címvédésre számítanak az egyéni versenyben is, a többség elképzelhetetlennek tartja, hogy megverjék az immár ötszörös világbajnok Michael Shumachert. A német pilóta is magabiztos, a tesztedzések után kijelentette: "Az új autó remekül néz ki és biztos vagyok benne, hogy nagyon gyors is. Célom, hogy idén ismét megszerezzem a világbajnoki címet, s azt hiszem, ez sikerülni is fog".

Ezzel csak egyetlen ember, Schumacher ferraris csapattársa mert vitatkozni "Világbajnok szeretnék lenni, még ha ehhez Michael Shumachert is kell legyőznöm." - mondta határozottan Rubens Barrichello.

A brazil versenyző úgy érzi, hogy tavaly vezetett idáig a legjobban, az évad elején azonban egyszerüen nem volt szerencséje. Idén azonban - miután bölcsebb és tapasztaltabb lett - bízik benne, hogy akár a világbajnoki címet is megszerezheti.

Tisztában van vele, hogy ehhez az ötszörös világbajnok Michael Shumachert kellene legyőznie. Az sem gátolja ebben, hogy a német pilóta is egy felújított autóval versenyez, és ő sem lett "gyengébb". Az eddigi tesztek alapján azonban Barrichello úgy érzi, hogy egy kis szerencsével idén akár ő is végezhet a pontverseny élén.