Schumacher a Barcelonában fog focizni

2003.03.14. 11:11
Az ötszörös világbajnok kedveli a katalán klubot, s elfogadta annak meghívását egy közös tréningre. Coulthard viszont a Ferrariról nyilatkozott, amely szerinte hamarosan magához tér, és akkor lesz igazán izgalmas a Forma-1.
David Coulthard a melbourne-i nyitófutamon remek győzelmet aratott, és a Ferrari negyedik helye után sokan máris megkérdőjelezték az olasz istálló egyeduralmát a Forma-1-ben. A skót pilóta azonban igyekszik lehűteni a kedélyeket: "még korai lenne temetni a Ferrarit" - mondta a Herald című lapnak.

"A vereség feltüzelte Schumacheréket"

"Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel kezdtem az évet. A McLaren sikere után többen úgy gondolják, hogy a Ferrari nem lesz képes javítani. Ez azonban óriási tévedés, nagy hiba lenne, ha én is így vélekednék. Biztos vagyok benne, hogy a vereség feltüzelte Schumacheréket, s a következő versenyen a szokásosnál is motiváltabbak lesznek, mindent megtesznek majd a visszavágásért" - nyilatkozta az óvatos Coulthard.

A McLaren-pilóta a szurkolóknak is szolgált egy jó hírrel, ugyanis úgy gondolja, hogy a következő, Maláj GP emiatt jobb lesz, mint a melbourne-i futam.

"A rivalizálásnak a nézők örülhetnek a legjobban, hiszen remek versenyt láthatnak majd. Már az ausztrál futam is eseménydús volt, de szerintem a malajziai mégizgalmasabb lesz" - tette hozzá Coulthard, aki pihenéssel tölti a két verseny közötti időt.

Az új Ferrari még két hétig áll

Hasonlóképp tesz a legyőzött, Michael Schumacher is, ő a családjával valahol Ausztrália és Malajzia között nyaral. A Ferrari tavalyi autóját így csak Felipe Massa teszteli Európában, kollégája, Luca Badoer ugyanis néhány napig nem ülhet a volán mögé a keddi, új géppel szenvedett balesete miatt.

Az F-2003-GA-val nem lehet körözni, míg a mérnökök ki nem derítik, milyen műszaki hiba okozta az olasz bukását, és a legfrissebb hírek szerint még legalább két hétig nem futhat az új kocsi. Schumacher az első futam után közölte a csapatvezetőkkel, hogy amint eléggé megbízhatónak tűnik a kocsi, azon nyomban versenyezni akar vele. A Ferrarinál korábban úgy tervezték, hogy a kocsit csak az április 20-i San Marino-i GP-n vetik be először.

Schumacher Kluiverttel és Saviolával egy csapatban

Michael Schumacherhez kapcsolódó hír még, hogy a német a Spanyol Nagydíj hétvégéjén - május elején - egy napig együtt edz majd az FC Barcelona labdarúgócsapatával. Az El Mundo Deportivo nevű lap információi szerint az amatőr szinten rendszeresen játszó pilóta kedveli a katalán klubot, és alig várja, hogy együtt játszhasson Saviolával, Kluiverttel, Mendietával és a többi sztárral.

Az utóbbi években a Barca focistái rendszeresen kilátogatnak a Forma-1-es futamra, hiszen a pálya csak néhány kilométerre van Katalónia fővárosától, idén pedig a klub vezetői úgy gondolták, hogy ők is szeretnék vendégül látni az ötszörös világbajnokot.

Schumacher korábban edzett már az argentin válogatottal és az 1.FC Kaiserslauternnel is.